Dünya Çapında En Çok Satılan Bilgisayar Markaları Belli Oldu!

4
2
0
0
0
2025'in ilk çeyreğinde en çok satılan masaüstü ve dizüstü bilgisayar markaları ile küresel PC sevkiyat verileri açıklandı.

2025 yılının ilk çeyreğinde masaüstü ve dizüstü bilgisayar satışlarında artış yaşandı. Ama işin tadını kaçıran bir gelişme de var: ABD’de devreye giren yeni gümrük vergileri, yılın geri kalanında bu yükselişi baltalayabilir.

Canalys’in paylaştığı son verilere göre, 2025’in ilk çeyreğinde dünya genelinde toplam 62,7 milyon bilgisayar sevk edildi. Yani satışlarda %9,4’lük bir artış var. Bu artışın arkasında da üreticilerin, ABD’de yürürlüğe girecek yeni gümrük vergileri öncesi ellerini çabuk tutup sevkiyatları erkenden artırması yatıyor.

Gümrük vergileri bilgisayar fiyatlarını yukarı çekebilir

en çok satılan bilgisayar markaları

Dizüstü bilgisayar sevkiyatları 49,4 milyon adede ulaşarak geçen yıla göre %10 artış gösterdi. Masaüstü bilgisayarlarda ise sevkiyatlar %8 oranında yükselerek 13,3 milyon adede çıktı. Canalys, önümüzdeki çeyreklerde devreye girecek gümrük vergilerinin tüketici tercihlerini doğrudan etkileyebileceğini ifade etti. 

Şirketin kanal ortaklarıyla gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, bazı küçük ve orta ölçekli işletmelerin Windows 10’un yakında sona erecek desteğinden henüz haberdar olmadığı, bazı işletmelerin ise güncelleme planı yapmadığı ortaya çıktı. Bu tablo, cihaz yenilemelerini erteleyen kullanıcıların ilerleyen dönemde daha yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalabileceğini gösterdi.

en çok satılan bilgisayar markaları

Öte yandan üretici firmalar, tedarik zincirindeki riskleri azaltmak amacıyla üretim süreçlerini Çin dışına taşımaya devam etti. HP, 2025 yılı sonuna kadar ABD'de satılan ürünlerinin %90’ını Çin dışında üretme hedefini duyurdu. Tayland, Hindistan ve Vietnam gibi ülkeler, üretim noktası olarak ön plana çıktı. Bu ülkelerdeki gümrük vergilerinin Çin’e kıyasla daha düşük seviyelerde kalması, üreticilerin bu geçiş sürecini sürdürmesini mümkün kıldı.

Yılın ilk çeyreğinde en çok sevkiyat yapan marka Lenovo oldu; toplamda 15,2 milyon cihaz gönderen şirket listenin başına yerleşti. Onu 12,8 milyon adetle HP, 9,5 milyonla da Dell takip etti. Apple, %22’lik dikkat çekici bir büyümeyle 6,5 milyon cihaz sevk ederek dördüncü sıraya yerleşti. Listenin son sırasında ise 4 milyon sevkiyatla Asus yer aldı.

Kaynak : https://canalys.com/newsroom/worldwide-pc-shipments-q1-2025
4
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
0
0
0
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
namos745
2 yıl önce
Bütün feminazi sjw kadınları kovuyor reis en güzelini yapıyor
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Para insanı bozar adlı çalışma anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. insan gider afrikaya su yemek yardımı yapar tırlarla
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
2 yıl önce
Peki Afrika’dakiler daha fazla yemek su için ne yapıyor onu da söylesen? Daha iyi bir dünya için bakamayacağı çocuğu yapmıyor ve sorumlu mu davranıyor? Yoksa ne kendini ne doğurduğu çocuğu ne o çocuğun bela olacağı dünyayı umursamadan bildiğini mi okuyor? Dünyayı cehenneme çeviren bencil düşüncesizler bir tek zenginler mi sence? Şehirlerde bomba patlatıp masum insanları öldürenler işinde gücünde insanlardan mı oluşuyor, bunu hiç düşündün mü? Ya da Afrika’da köy basıp kim var kim yok öldürenler hali vakti yerinde kişiler mi? Aynı derecede bencil ve umursamaz fakirlerin hiç kabahati yok mu? Hem mesela sen, çalışmadan uğraşmadan havadan etrafına yardım dağıtıyor musun? Öyle zengin değilim olsam dağıtırdım falan deme. Önce bir zengin ol, etrafa havadan para dağıt, bak ben yapıyorum de sonra akıl ver
2 yıl önce
kendine yararı mı olcak afrikadekilere yemek verse? bi bitmediniz be verdiği yardım 1 haftada bitecek.
-1
2 yıl önce
Çalışanlar ne kadar çok serzenişte bulunursa atılan adımın doğruluğu o kadar kanıtlıdır. Vurduğu yerden ses çıkmasa hata olurdu. Millet tabiki bklayacak, bklamasa zaten doğru olmazdı yok neymiş iflasta edebilir iş. Yani düşünki sen gittin firma bitti ahahah canım kıyamam
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .