Apple gibi birçok tüketici elektroniği odaklı şirketin cihazlarının üretimini üstlenen Tayvan merkezli Foxconn, yaklaşık 1milyon 300bin çalışanıyla listenin zirvesinde. Şirketin ekranlarıyla öne çıkan Japon Sharp’a satılacağı da gündemde.
Bilgisayar teknolojileri başta olmak üzere özellikle donanım alanında önemli faaliyetlerde bulunan ABD menşeili IBM şirketi, yaklaşık 379bin çalışanla listenin ikinci sırasında.
Tüketici elektroniği ve akıllı telefonlar başta olmak üzere birçok alanda faaliyet yürüten Güney Kore merkezli Samsung, kendi üretimini de yaptığı için en fazla istihdam sahibi şirketler arasında yaklaşık 319bin çalışanla ilk üçe girmeyi başarıyor.
Dizüstü bilgisayar ve yazıcı başta olmak üzere çeşitli teknolojiler üreten ABDli Hewlett Packard ya da yaygın kısaltmasıyla HP, yaklaşık 287bin çalışanıyla listenin dördüncü sırasında.
Akıllı telefon sektörünü kaçırmasıyla değer kaybeden ve kötü günler geçiren Japon şirket Panasonic, yine de üretim yaptığı için en fazla çalışanı olan şirketler listesine giriyor. Panasonic şirketi yaklaşık 254bin çalışanıyla ilk beşte yer alıyor.
Dünyanın en popüler e-ticaret sitelerinden biri olan ve bulut sunucu, uygulama barındırma gibi alanlarda da faaaliyet gösteren ABD merkezli Amazon, yaklaşık 230bin çalışana sahip.
Telekominikasyon altyapıları ve tüketici elektroniğiyle ses getiren Çinli menşeili teknoloji şirketi Huawei, yaklaşık 170bin çalışanla listede yerini aldı.
Video oyun konsolu, akıllı telefon ve televizyon ürünleriyle öne çıkan Japonya menşeili Sony’nin yaklaşık 130bin çalışanı bulunuyor.
Dünyanın en değerli şirketi konumuna sık sık gelmeyi başaran Apple ise listemizin son sırasında 115bin çalışanıyla bulunuyor. ABD’li şirket tüketici elektroniği alanında faaaliyet gösterdiği ve bünyesinde pek üretim yapmadığı için az çalışanına rağmen büyük bir market payının sahibi.