Endonezya'da Steam, Epic Games Gibi Dev Oyun Platformları Yasaklandı (Tamam da Neden?)

32
20
7
3
0
Endonezya 29 Temmuz’da yürürlüğe koyduğu son internet düzenlemelerinden sonra, düzenlemelerine uymaması sebebiyle içerisinde Steam, Epic Games, PayPal, Yahoo gibi birçok dev platforma erişim yasağı getirdi.

Endonezya, ülkede yaşanan doğal afetten sonra 10 milyon insanın çoğunun temiz suya erişimi olmadığı ve içilebilir su tüketebilmek için kuyulara güvenmek zorunda kaldığını açıklamıştı. Başkent Jakarta şehrinin Cava Denizi’ne batmaya başladığını açıklayan ülke yönetimi bu yüzden ülkenin başkentini değiştirme kararı almıştı. Böyle ilginç bir kararla gündeme gelen Endonezya hükümeti, oyun sever vatandaşlarını kızdıracak bir yasak kararı aldı.

Endonezya hükümeti, geçtiğimiz günlerde ödeme taahhüt aralığı vermeden yeni bir internet düzenlemesi yayınladı. Yayınlanan düzenlemeyle birlikte ülkede faaliyet göstermek isteyen teknoloji, internet ve oyun şirketleri Endonezya İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na resmi olarak kayıt yaptırması gerekiyor. Ayrıca kamu düzenini bozan içerikler de platformdan kaldırılmak zorunda.

"Yasaklar kullanıcıları korumak için getirildi"

Endonezya yasak

İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın resmi web sitesine göre Google, Tencent, Amazon gibi birçok internet servisi hükümetin yürürlüğe koyduğu hükümleri Cuma gününe kadar yetiştirmeyi başardı. Ancak Steam, Epic Games, Yahoo ve PayPal gibi birçok şirket hükümetin belirlediği şartları ve hükümleri belirlenen süre içerisinde gerçekleştiremedi ve bu yüzden de ülke genelinde yasaklandı.

Birçok Endonezya vatandaşı hükümetin bu hareketine karşı sosyal medyadan paylaşımlar yaptı. Ancak Endonezya İletişim ve Enformasyon Bakanlığo Genel Müdürü Abrijani Pangerapan, yasakların tamamen internet kullanıcılarını korumak için getirildiğini belirten bir açıklama yaptı.

Endonezyalı kullanıcılar, VPN ile bağlanmadıkça ya da DNS ayarlarını değiştirmedikçe Steam, Epic Games gibi oyun platformlarına erişemiyor. Oyunlardan gelir elde etme ve indirme söz konusu olduğunda dünya genelinde ilk 10’da yer alan Endonezya için oyun dünyası önemli bir gelir kaynağı. Hükümetin ve yasaklanan internet sağlayıcılarının ilerleyen günlerde nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.

Kaynak : https://mobidictum.biz/tr/endonezya-steam-ve-epic-games-yasakladi/
32
20
7
3
0
Emoji İle Tepki Ver
32
20
7
3
0
Yorumlar(6)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
Gelmenn kuzuummm gelmennn yavrummmm gelmennn… (Şeriat nidaları atıp, Cumhuriyeti ve anayasal düzeni yıkmak isteyenlere gıkını çıkartamayan halk ve seçtikleri varken gelmeennnnn kuzum gelmeennnn…)
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Dr. Umut Yıldız'a bir türlü ısınamadım, gerçekten kendimi zorluyorum ama bu adamın söyledikleri, yaptıkları hiç samimi gelmiyor, verdiği bilgiler vs.'da çok yüzeysel şeyler...

Benim gözümde bu kişi ülkenin bulunduğumu durumu kullanarak bir yerlerde koltuk sahibi olmaya çalışan birisi... umarım ben yanılırımda ülkemiz için gerçekten bir şeyler yapar.
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
NASA ya güven sen
-1
1 yıl önce
Ve sonrasında gelen pişmanlık
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Pişman olacağını pek zannetmiyorum, kurdukları şirket gayet kaliteli ve çok karlı.
-1
1 yıl önce
Allah rahmet eylesin.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Ay'a üs kuracağımız doğrulanmaya başladı
Ay'dan kızıl gezegene yolculuk basit olacak
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Senin de ruhunu çürütürler Umut kardeşim.Dönme.Hayatının en büyük hatası olur.Vallahi sana ve ailene acırım.Türkiye'de ne işin var ?
Yanıtla
-4
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
1 yıl önce
Bir aklı başında olan ziyaretçi kardeşim durumunuzu süper açıklamış.Kendisini tebrik ediyor,düğmemi ilikliyorum.
-1
1 yıl önce
tam Türk düşmanısınnn
-2
1 yıl önce
“her kötü durumda ülkeden insanlar kaçsaydı şuan bu cumhuriyet kurulmazdı” diyen arkadaşa hitaben; Herkes hayata bir kere geliyor ve bu sürede hayatını Türkiye gibi bir cehennemde geçirmek istemiyor. Hayatı 1 saniye dahi geri alabiliyor musun? Kurtuluş savaşı, Milli mücadele zamanlarından bahsediyorsan o zamanla bu zamanı bir tutamazsın. O zamanlar vatan mücadelesi veriyorlardı. Şu anda senin cumhurbaşkanın ülkenin bütün kaynaklarını dünyanın bir sürü ülkesinden Türkiye’ye soktuğu kaçaklara harcıyor. ABD’den bile fazla insanı yardım diye yardım gönderiliyor adını bile duymadığın ülkelere. Bu şartlarda kim niye kalsın ve neyi savunsun? Ülkende hiçbir şeyin hesabı sana verilmiyor? Size mi soracağız size hesap mı vereceğiz diyorlar, biz vergilerimizi nereye harcadınız diye sorunca! Mesela eskiden vatandaşlık verilen insanlar resmi gazetede yayınlanırdı ama şimdi nerede! Bunlar birkaç örnek sadece. Türkiye bitti okeye dönüyor, o yüzden o zamanlarla karıştırma.
-1
1 yıl önce
her kötü durumda ülkeden insanlar kaçsaydı şuan bu cumhuriyet kurulmazdı
-1
1 yıl önce
Söylediklerime yalan diyebiliyor musunuz ? Doğruları söylemek ne zamandan beri heves kırıcılığı oluyor ? Ayrıca herhangi bir siyasi açıklama yapmadım ama aşağıdaki ziyaretçi kardeşim beni bununla suçluyor.

Güzel kardeşlerim sizin ülkenizde yaşayanlar aşağıda Allah rahmet eylesin,sonradan gelen pişmanlık gibi yorumlar yapmış.Derdiniz benimle mi ? Zaten benimle aynı fikirdeler.Asıl siz neyin derdine düştünüz ?
1 yıl önce
haluk bey sizin derdiniz ne anlayamıyorum. Bütün siyasi tarafa çekilebilecek paylaşımlara garip garip yorumlar atıyorsunuz. Burası ekşi sözlük değil, sol çomarlık yapacaksanız gidin başka yerlere.
-4
1 yıl önce
Ülkesine, halkına hizmet için zorlukları yaşamayı göze almıştır belki de. Senin anlayabileceğin şeyler değil.
-4
1 yıl önce
Ben yazacaktım. Cidden bunlarda akıl yok, bu ülkeye neden döner insan ben anlamıyorum. Ekonomiyi falan boşver adalet yok, güven yok, her yer kaçak sığınmacı can güvenliğin yok, torpilsiz bir şey olmuyor, ev araba desen zaten hayal. Başka sebepleri vardır bence.
1 yıl önce
Haluk ayip ediyorsun. Avrupanin tadini cikar. Ama bari bu iyi haberlere boyle yorumlar yazma. Cok kalp, cok heves kiriyorsun. Vebali buyuk olur
-4