Eski CEO Parag Agrawal, Twitter'a Dava Açtı: Elon Musk, Kovduğu Çalışanların Tazminatlarını Bile Ödememiş

14
2
1
0
0
Elon Musk'ın Twitter'dan kovduğu ilk isimler arasında yer alan eski CEO Parag Agrawal, kendisi gibi kovulan birkaç üst düzey yönetici ile birlikte Twitter'a dava açtı. Bu davanın nedeni, tazminat ödemelerinin yapılmamış olması.

Bir süredir tek başına Elon Musk'ın hakimiyetinde olan dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, önümüzdeki süreçte yeni özelliklerinden ziyade hukuki olaylar nedeniyle gündem olacak gibi görünüyor. Zira eski Twitter CEO'su Parag Agrawal, eski Twitter hukuk birimi başkanı Vijaya Gadde ve yine Elon Musk döneminde işinden olan mali işler müdürü Ned Segal gibi isimler, Twitter'a dava açtılar. Peki neden?

İşten kovulmaları bilirsiniz. İşveren, işten çıkardığı eleman için kıdem tazminatı ödemek zorundadır. İşte Twitter'a yönelik davanın nedeni de tam olarak bu. Twitter eski çalışanları, Elon Musk'ın söz konusu tazminatları ödemediğini iddia ediyorlar. Elon Musk'ın toplu işten çıkarma yaptığı dönemlerde konuyla ilgili bir haber yayınlayan Reuters, bu işten çıkarmaların Elon Musk'a 100 milyon dolara mal olacağını iddia etmişti. İddialara göre açılan dava, 1 milyon dolar civarında tazminatı kapsıyor.

Paralarını istediler ancak yanıt alamadılar

Twitter'a tazminat davası

Dava dosyasına eklenen bilgilere göre Parag Agrawal, Vijaya Gadde ve Ned Segal, tazminatlarını almak için bugüne dek bazı girişimlerde bulundular. Konuyla ilgili olarak sağlıklı bir yanıt alamadıklarını ileri süren mağdurlar, kendilerine yapılanların hem yasalara hem de Twitter iç tüzüğüne aykırı olduğunu savunuyorlar.

Elon Musk'ın Twitter'da yaptığı paylaşımları inceledik ancak milyarder iş insanının konuyla ilgili herhangi bir paylaşım yapmadığını gördük. Ancak bu durum kısa bir süre içerisinde değişebilir. Elon Musk, çok büyük bir ihtimalle bu parayı ödeyip, dava ile uğraşmayacaktır.

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/04/10/ex-twitter-ceo-agrawal-other-execs-sue-firm-over-unpaid-legal-bills/
14
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
1
0
0