EURO 2024’ün Futbol Topunun Sahip Olduğu Teknolojileri ve Özellikleri Okuyunca Hayran Kalacaksınız!

7
2
2
0
0
2024 Avrupa Şampiyonası’na sayılı günler kaldı. 14 Haziran’dan itibaren ekranlara kilitleyecek EURO 2024’te birbirinden büyülü teknolojilere yer verilecek. Bunlardan biri de Adidas’ın tasarımı olan futbol topu.

Bu sefer sıradan bir futbol topu değil, teknoloji ve tasarımın mükemmel birleşimi karşımızda.

Hazırsanız sahada yuvarlanarak zirve yaşayacak top hakkında daha detaylı bilgi edinelim.

Gelişmiş sensörler ve bağlantılı teknoloji

EURO 2024 FUTBOL TOpu

EURO 2024 futbol topu, geliştirilmiş sensörlerle gerçek zamanlı veri toplama yeteneğine sahip. Topun parçaları, dönüşünü ve hatta topa uygulanan kuvvet anında ölçülebiliyor. Peki bu ne işe yarayacak?

Top sadece verileri biriktirmekle kalmıyor aynı zamanda verileri anlık olarak da paylaşıyor. Oyuncu pozisyon verilerini yapay zekâ ile birleştiren bağlantılı teknoloji ile yarı otomatik ofsayt teknolojisine de destek sağlayacak.

VAR’ın işi kolaylaşacak.

euro 2024

Veriler sayesinde VAR yetkilileri, topa her bir dokunuşu tespit ederek daha hızlı karar verebilecekler. Teknoloji sayesinde elle oynama ve penaltı gibi olaylar kısa sürede çözülebilecek.

Aerodinamik tasarım

euro 2024 ne zaman

Tabii ki teknolojik özelliklerin yanı sıra topun tasarımı da büyük bir önem taşıyor. EURO 2024 futbol topu, aerodinamik yapısıyla mükemmel bir kontrol sağlıyor. Topun dış kabuğu, hava akışını kontrol etmek amacıyla 20 girintiye sahip. Maksimum şekil ve havada tutma özelliğiyle de hızlı ve hassas oyun oynamak mümkün olacak.

Sürdürülebilir malzemeler kullanıldı.

euro 2024 adidas futbol topu

Sadece performansı değil sürdürülebilir olması ile de öne çıkan EURO 2024 futbol topu, geri dönüştürülmüş polyester ve su bazlı mürekkep kullanılarak üretildi. Her katmanında mısır lifi, şeker kamışı, odun hamuru ve kauçuk gibi çeşitli malzemeler kullanıldı.

Futbolun geleceğine atılan bu adımla da maçları daha heyecanlı izleyeceğimiz kesin.

Kaynaklar: UEFA, BBC, Giveme Sport

Bunlara da göz atmak ister misiniz?:

7
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
2
0
0