Telefondan ya da Web Sürümünden Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme Nasıl Yapılır?

8
7
7
2
1
Son dönemde popülerliğini kaybetmesinin ardından Facebook hesap silme ya da hesap dondurma işlemi yapmak isteyenlerin kullanıcıların sayısı da arttı. Biz de Facebook hesap silme linki üzerinden kalıcı olarak Facebook hesap silme nasıl yapılır, adım adım anlattık.

Bir dönemin popüler sosyal medya platformu Facebook, hala 2.6 milyar kullanıcıya sahip olsa da, özellikle son yıllarda yaşanan skandallardan sonra, bir hayli gözden düştü. Facebook hesabını silmek yani kalıcı olarak kapatmak giderek yaygınlaşan bir işlem haline geldi. Siz de Facebook hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. 

Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemi aslında son derece kolay. Fakat unutmamanız gereken en önemli nokta bu işlemin geri dönülemez olduğudur. Eğer yalnızca Facebook’tan sıkıldıysanız hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz. Sizin için Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemi nasıl yapılır sorusunu yanıtladık ve bilmeniz gereken detayları açıkladık.

Facebook hesabı nasıl silinir? Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemi:

  • Adım #1: Buradaki Facebook hesap silme linki ile işlem sayfasını açın.
  • Adım #2: Facebook hesap bilgilerinizle giriş yapın.
  • Adım #3: “Bilgilerini indir” butonu ile hesabınızdaki kayıtlı paylaşımları indirebilirsiniz.
  • Adım #4: Altta göreceğiniz “Hesabı sil” butonuna tıklayın.
  • Adım #5: Facebook hesap şifrenizi girin.
  • Adım #6: “Devam” butonuna tıklayın.
  • Adım #7: “Hesabı sil” butonuna tıklayarak işlemi onaylayın.

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Silmek istediğiniz Facebook hesabınıza 30 gün içinde yeniden giriş yapmadığınız ve Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemini iptal etmediğiniz takdirde, Facebook hesabınız kalıcı olarak silinecek. Hesabı aktive etmemek için Facebook hesabınızla giriş yaparak kullandığınız diğer uygulamalar ile olan bağlantıyı da kesmelisiniz. 

Eğer Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemi yerine hesabı geçici olarak devre dışı bırakmak istiyorsanız Facebook hesap silme linki üzerinden ulaşacağınız sayfadaki “Hesabı dondur” butonunu kullanarak dilediğiniz zaman açmak üzere Facebook hesabınızı dondurabilirsiniz. Bu işlem sonrası kimse hesabınızı göremez ve sizinle iletişime geçemez ama bilgileriniz kaybolmaz.

Telefondan Facebook hesap silme nasıl yapılır? 

  • Adım #1: Facebook uygulamasını açın.
  • Adım #2: Menüye girin.
  • Adım #3: Ayarlar ve gizlilik sekmesine göz atın.
  • Adım #4: Hesap sahipliği ve kontrol ayarlarına göz atın.
  • Adım #5: Hesabınızı silin veya devre dışı bırakın.
  • Adım #6: Kalıcı olarak silme işlemini onaylayın.
  • Adım #7: Şifrenizi girin ve onay verin.

Facebook, hesabınızı hemen silmez. Genellikle, silme işlemini geri almak için 30 gün süre verir. Bu süre içinde hesabınıza giriş yaparsanız, silme işlemi iptal edilir. 30 günlük bekleme süresi sonunda, hesabınız ve tüm verileriniz kalıcı olarak silinir.

Facebook hesap silme işlemini yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Veri kaybı ve veri yedekleme
  • Bağlantılı uygulamalar ve hizmetler
  • Sayfalar ve gruplar
  • Bildirimler ve e-postalar
  • Bekleme süresi
  • Messenger iletişimini kaybetme
  • Tekrar kaydolma

Veri kaybı ve veri yedekleme:

Hesabınız silindiğinde, tüm fotoğraflarınız, gönderileriniz, yorumlarınız ve diğer kullanıcılarla olan etkileşimleriniz kalıcı olarak kaybolur. Bu verileri tekrar geri alamazsınız. Hesabınızı silmeden önce, önemli gördüğünüz bilgileri ve medyayı yedeklemeyi unutmayın.

Bağlantılı uygulamalar ve hizmetler:

Facebook hesabınızı diğer servislerde giriş yöntemi olarak kullanıyorsanız, bu hesabınızı silmeden önce alternatif giriş yöntemleri belirlemelisiniz.

Sayfalar ve gruplar:

Eğer herhangi bir Facebook sayfasının yöneticisiyseniz veya önemli gruplarda yönetici pozisyonundaysanız, bu rolleri başka bir kullanıcıya devretmeyi unutmayın.

Bildirimler ve e-postalar

Hesabınızı sildikten sonra bile, bir süre Facebook'tan bildirimler almaya devam edebilirsiniz.

Bekleme süresi: 

Hesabınızı silme isteğinde bulunduktan sonra, genellikle 30 günlük bir bekleme süresi vardır. Bu süre zarfında hesabınıza giriş yaparsanız, silme işlemi iptal edilir.

Messenger iletişimini kaybetme:

Hesabınızı silerseniz, Facebook Messenger üzerinden yaptığınız iletişimleri de kaybedersiniz.

Tekrar kaydolma

Hesabınızı sildikten sonra tekrar Facebook kullanmak isterseniz, yeni bir hesap oluşturmanız gerekecektir.

Facebook uygulamalarını silme:

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Pek çok internet sitesine ve uygulamaya kayıt olurken “Facebook ile kayıt ol” butonu görebilirsiniz. Facebook hesap bilgilerinizle kolayca kayıt olduğunuz bu internet sitesi ve uygulamalara hesabınızı sildikten sonra giriş yaparken sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Böyle bir durumun önüne geçmek için Facebook hesap bilgilerinizle giriş yaptığınız internet sitesi ve uygulamalardaki hesap bilgilerinizi değiştirmelisiniz. Aynı şekilde silmek istediğiniz Facebook hesabınızı aktive etmemek için de diğer uygulamalar ile hesabınızdaki bağlantıyı kesmelisiniz.

Facebook internet sitesinden ya da iPhone (iOS) ve Android cihazlarınızdaki Facebook mobil uygulamaları üzerinden hesabınızla bağlantılı uygulamaları kaldırabilirsiniz. Uygulama Ayarları’na girerek burada tüm bağlantıları görebilir, düzenleyebilir ya da kaldırabilirsiniz. 

Facebook hesabı silinince ne olur?

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemini Facebook hemen uygulamaz. Kullanıcıya 30 günlük bir süre tanır. 30 gün içerisinde hesap bilgilerinizle yeniden giriş yaparak ve silme işlemini iptal ederek Facebook hesabınızın kalıcı olarak silinmesini engelleyebilirsiniz.

Facebook kalıcı hesap kapatma konusunda kararlıysanız, 30 günün sonunda hesabınız kalıcı olarak silinir ve bir daha hesabınıza ulaşamazsınız. Fakat hesabınızdaki bilgiler, paylaşımlar gibi veriler Facebook sunucularında 90 gün daha saklanmaya devam eder.

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Yöneticisi olduğunuz Facebook sayfaları ve grupları da hesabınızla birlikte silinir. Eğer bu sayfaların ve grupların silinmesini istemiyorsanız silme işleminden önce bu gruplara ve sayfalara yeni bir yönetici eklemelisiniz. 

Facebook’ta içinde olduğunuz ama hesabınıza dahil olmayan Messenger mesajları gibi veriler silinmez. Yani, arkadaşlarınızla ya da diğer Facebook hesaplarıyla yaptığınız görüşmeler hesabınız silinse bile karşı tarafta kayıtlı durumda kalabilir. Aynı şekilde “Herkese açık” olarak yaptığınız paylaşımlar Facebook’ta kalabilir, arama motorlarında ya da üçüncü kişilere ait internet sitelerinde görünebilir. 

Facebook hesabınız silinse bile bilgilerinizi saklıyor mu?

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Bu soruya kesin olarak “Hayır” yanıtı vermek mümkün değil. Silme işlemi sonrası 30 gün içinde giriş yapmazsanız hesabınız siliniyor ve sonra 90 gün daha bilgileriniz saklanıyor. Toplam 120 gün sonunda Facebook hesabınıza ait tüm bilgiler siliniyor, fakat hesabınıza bağlı olmayan bilgiler hala internet dünyasında görünür olabilir.

Bazı Facebook gruplarında yaptığınız paylaşımlar ve diğer kullanıcılara gönderdiğiniz mesajlar saklı kalabilir. Aynı şekilde “Herkese açık” olarak yaptığınız paylaşımlar da arama motorlarında ya da üçüncü kişilere ait internet sitelerinde görünebilir.

Benzer bir veri saklama konusu kullanıcı alışkanlıkları için de geçerli. Özellikle Google mail adresinizle kayıtlı olduğunuz Facebook hesabı üzerinden giriş yaptığınız diğer internet sitelerindeki alışkanlıklarınıza dair veriler saklı kalabilir. Örnek vermek gerekirse yeni bir Facebook hesabı açtığınızda ya da Google reklamlarında eski kullanıcı alışkanlıklarınızla ilişkili tanıtımlar görebilirsiniz. 

Neden "Facebook hesabımı silmek istiyorum"?

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Facebook, kurulduğu 2004 yılında beri en çok kullanıcıya sahip ve en bilinen sosyal medya platformlarından bir tanesi. Bazı kullanıcılar için yeri ayrı olsa, günümüzde Facebook yerine tercih edilen pek çok yeni sosyal medya platformu var. Bu kadar çok muadili bulunan Facebook’un popülerliği de giderek azaldı.

Facebook hesabınızı silme nedenlerinden biri eski popülerliğinde olmaması olabilir. Yenilikleri oradan takip edemiyor, sosyalleşemiyor ya da platform artık sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa ve aktif bir kullanıcı değilseniz Facebook hesabınızı silmemeniz için bir neden yok. Akıllarda oluşan diğer bir sorun ise güvenlik problemleri.

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Son yıllarda yaşanan büyük skandallardan sonra kullanıcılar artık Facebook’a eskisi kadar güvenmiyorlar ve bu nedenle de hesaplarını silmek istiyorlar. Elbette, bu konuda hak verilmeli fakat unutmayın; Instagram ve WhatsApp'ın sahibi de Facebook. Yani güvenlik ile ilgili endişeleriniz nedeniyle Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemini uygulayacaksınız, bunu diğer platformlarda da yapmayı düşünebilirsiniz. 

Instagram ve WhatsApp hala oldukça popüler platformlar. Bu nedenle hesaplarınızı silme konusunda emin olmayabilirsiniz. Kullanıcı alışkanlıklarınızı hızlı bir şekilde değiştirmeniz zor olabilir. Bu noktada yapabileceğiniz en önemli şey, özel mesajlarınız dahil, platformlar üzerinden yaptığınız tüm paylaşımlarda dikkatli olmak. 

Instagram hesabı nasıl silinir?

Facebook hesabını kalıcı olarak silme

Facebook’un sahibi olduğu Instagram ve WhatsApp gibi platformlardaki hesaplarınız Facebook hesabını kalıcı olarak silme işleminden etkilenmeyecektir. Bu platformlarda bulunan hesaplarınızı silmek için farklı bir işlem uygulamalısınız. Instagram hesabı nasıl silinir sorusunun yanıtını burada bulabilirsiniz.

Sizin için Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemi nasıl yapılır sorusunu yanıtladık ve bilmeniz gereken detayları anlattık. Kalıcı olarak kapatma işleminin geri dönülemez olduğunu ve kararlıysanız, kaybetmek istemediğiniz verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

8
7
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
8
7
7
2
1
Yorumlar(13)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
doğuştan işitme engelliyim %50 ve işitme cihazı kullanırım duyuyor ve konuşuyorum. daha dün gördüğüm rüyamda konuşuyordum ama uyanınca evet sesleri hatırlayamıyorum.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Doğuştan sağır biriyle yazışmıştım. Okuma yazma öğrenemiyorlar iddiası bana gerçekçi gelmedi.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
işitme cihazı ile duymaya başlamış olabilir
-2
2 yıl önce
Danıştığınız kişiye kafam takıldı. İşitme engelliler okuma ve yazmayı öğrenemezler ifadesini çok yanlış buluyorum. Diğer dünya ülkelerindeki sağır bireyler ileri zekalımı sanki, bu insanlar okuma yazmayı biliyorlar. Bende bir işitme engelliyim. Ülkemizdeki işitme engellilere verilen eğitim, ağırlıklı olarak temel bilgiler ve dudak okuma eğitiminden ibaret kalıyor. İşitme engelliler okuluna karşı değilim, fakat bu durum işitme engellilerin kendilerini toplumdan ayrı tutmalarına, gruplaşmaya neden oluyor. Ben sağırım duyamam, okuyamam, yapamam vs. Şu an engelli bir öğretmen olarak devlet kadrosunda çalışıyorum ve 10. Yılımdayım. Kaynaştırma tarzı normal okullarda eğitim almaları önem arz ediyor.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
İşitme engelliler okuma yazma öğrenemez demiyor, doğuştan işitme engelliler okuma yazma öğrenemez diyor.
2 yıl önce
Ben de görme engelliyim, bize de bu soru çok sık soruluyor görme engellerin rüya görmesi ile alakalı bizlerde şöyle rüya görüyoruz sesleri duyuyoruz susesini algılayabiliyoruz görsel olarak rüyada bir şey olmuyor ancak gece mi gündüz mü güneşli mi soğuk mu bunları duyabiliyoruz…
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
2 yıl önce
İphone hayatında görmedin mi arkadaşım? Yazıları okuyor, resmi de betimleme yapıyor iPhone cihazlar.
2 yıl önce
Sesli yazmayla yazmıştır ya da başkasına yazdırmıştır
2 yıl önce
Görme engelliysen nasıl yazıyorsun
-3
2 yıl önce
İşitme ve duyma engelli biri işaret dilini nasıl öğrene biliyor hangi hareketin hangi harfe denk geldiğini?
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
2 yıl önce
Herhangi bir dil nasıl öğreniliyorsa işaret dilleri de öyle öğrenilir. İşaret dilleri, kelimelerden ibaret değildir. Gramerleri ve uzamsal bir yapıları vardır. Bu arada evrensel değildir ve dilde işitsel olanın yerinde görsel olan vardır. Ama kelimelerin harflerle kodlanması sırasında, o yere ait işaret dilinin el alfabesi kullanılabilir. Örneğin, Türk İşaret Dilinde Türk Alfabesindeki harflerin işaretleri vardır ve bunları kullanarak bahsettiğiniz denkleştirme yapılabilir.
2 yıl önce
resim işaret eşleştirmesi
2 yıl önce
???????
2 yıl önce
Konu gercekten cok ilginc.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
benim kulaklar gittiğinde 23 yaşındaydım. Belli bir müzik zevkimde vardı. hala kafamda çalıyor , bi sessizlik söz konusu değil. zaten arta kalan zamanda da çınlıyor :) siz kulağınızın kıymetini bilin, güzel şeyler dinleyin, filmi imax izleyin :) her zaman daha kötüsü vardır şükredin :)
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Doğuştan işitme engelli profesör nasıl profesör olmuş? Sonuçta hiç duymadığı için konuşamıyorda. İnsanlara birşey anlatması yada anlaması mümkün değil. Merak ettim.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
İşaret dili. Kaç kere söyleyeceğiz.
2 yıl önce
Bu haberde %75 doğrudur. Ben işitme engelliyim, doğuştan değil, bebekken (1 yaşımdan sonra işitme kaybım oldu.) Hiç duymuyorum. Bebekken sesleri hatırlayamaz. Ancak işitme cihazlarıyla kullanıyorum, bunun sayesinde sesleri var, cihaz olmazsa hiç duymuyorum. Rüyalarımda sesler geliyor, sebebi işitme cihazlarımla sesleri duyduğumdan dolayıdır. İşitme engelli için haber yayımlandığınız için teşekkürler Webtekno. Umarım anlatım videolarda altyazılı koyarsın.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Hocam tek sorum var: Eğer okuma yazma öğrenemiyorlarsa bu adam nasıl fizik profesörü olmuş?
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
sağır değil adam işitme engelli.
-1
DAHA FAZLA YORUM GÖSTER