Facebook Sansür Konusunda Eleştiriler Üzerine Geri Adım Attı

0
0
0
0
0
Kullanıcılardan gelen geri dönüşler ve yapılan eleştirileri dikkate alan Facebook, sansür konusunda geri adım atıyor.

Facebook uzunca bir süredir tartışılagelen sansür uygulamalarını yeniden gözden geçirerek, çıplaklık ya da şiddet içeren video ve fotoğraflara, haber değeri taşımaları halinde sansür uygulamama kararı aldı.

Bildiğiniz gibi Facebook, Vietnam Savaşı sırasında çekilmiş olan bir fotoğrafı sansürlemesi, meme kanserine dikkat çeken bir haber videosunu kalıcı olarak kaldırması ya da polis tarafından öldürülen Philando Castile’a ait görüntüleri yasaklaması gibi uygulamaları yüzünden “sansürcü” damgası yemişti. Bir süredir devam eden eleştirileri dikkate alan Facebook, küresel politikalar sorumlusu Joel Kaplan’ın ağzından; bundan sonra haber değeri taşıyan video ve fotoğrafları sansürleme konusunda daha tutarlı davranacakları açıklamasını yaptı.

Daha önce birçok defa Facebook’un bir medya şirketi olmadığı açıklamasıyla birlikte, bir haber platformuyla aynı editöryal sorumluluklara sahip olmadıkları vurgulanmış olsa da kullanıcılardan geri gelen dönüşleri dikkate alan şirketin bu duyurusu, bir geri adım olarak yorumlanabilir.

Tabii burada hangi görsel kime ya da neye göre haber değeri taşır ya da taşımaz, Facebook’un bu anlamdaki yeni tutumu nasıl olur, hep birlikte zamanla göreceğiz. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/10/21/uncensoredbook/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0