Ferrari, Araç Kameralarına Bir Dönem Neden Küçük Bir Torba Koyuyordu? İçindeki Şeyi Tahmin Etmek Zor!

4
0
0
0
0
Ferrari’nin bir dönem araç üstü kameralarına torba koyması çeşitli spekülasyonları gündeme getirmişti. Peki bunu yapmasındaki asıl amaç neydi?

Ferrari’nin araç üstü kamerasına ufak bir torba koyması, rakip takımların dikkatini çekmişti ve antrenman sırasında faaliyetlerinin gözlemlenmemesi için yapıldığını düşündürtmüştü.

Ancak durum bundan çok farklıydı… Bakalım Ferrari o çantayı neden kullanıyordu ve çantanın içinde ne vardı?

Ferrari neden kameralarına torba koyuyordu?

formula 1

Formula 1’in kameralarının çalışma sıcaklığı 50 ila 120 derece arasında değişiyor. Araçtan gelen ısıyı da emen kameraların sıcaklığı belirli bir seviyeye ulaştığında otomatik olarak kapanıyor.

Bir dönem Ferrari, kameranın üstüne buz dolu bir torba koyuyordu ki elektronik aksam soğusun ve kamera fazla ısınarak kendini kapatmasın. Yani aslında gizleme amacıyla değil aksine kameranın görüntüleri sorunsuz bir şekilde alması için yapılan bir şeydi.

ferrari

Yine de spekülasyonlar devam etti elbette. FIA, bu uygulamanın derhal durdurulması gerektiğini söylerken F1 yarış direktörü Charlie Whiting, “Kamera görüşünü engellemediği sürece aldırış etmeye gerek yok.” demişti. Günümüzde ise böyle bir buz uygulaması kullanılmıyor.

Kaynaklar: Race Fans, Motorsport

Diğer Formula 1 içeriklerimize göz atmayı unutmayın:

4
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
0
0
0
0