İyi Deneme Ama Yemedik: Ferrari'nin Elektrikli Test Aracı Kamuflajlı Olarak Görüntülendi

3
2
1
1
1
İkonik otomobil firması Ferrari, elektrikli aracı için kapalı kapılar arkasında çalışmaya devam ediyor.

İtalyan otomobil devi Ferrari, 2019 yılının sonlarında yaptığı açıklama ile ilk elektrikli otomobilinin 2030 yılına kadar tanıtmayı planalamadığını söylemişti. 2021 yılında ise şirketin başındaki isim olan John Elkann, otomobilin 2025 yılına kadar piyasaya çıkacağını söylemişti. Ferrari'nin bu hedefini gerçekleştirmesi için önünde çok da fazla bir zaman kalmadı.

Ferrari'nin yeni otomobili ilk defa görüntülenmiş olabilir. Kamuflaj ile kaplı olan aracın arkasına eklenmiş olan sahte egzozlar da dikkatleri çekti. Derek Cornelissen tarafından görüntülenen araç hakkındaki gizem perdesi yavaş yavaş da olsa aralanıyor. 

Hatchback bir model gelecek

ferrari

Ferrari denildiğinde oldukça hızlı spor otomobiller akla geliyor olsa da bu otomobil bir hatchback olarak dikkatleri çekiyor. Maranello'da görüntülenen bu aracın gövdesinin ise modifiye edilmiş bir Maserati Levante modeli olduğu dikkatleri çekiyor. Farlar ise Ferrari Roma'nın farlarını andırıyor. 

Sektörde sık sık gördüğümüz sahte egzozları bir kenara bıraktığımızda ise aracın yan taraflarında yer alan sarı renkli yüksek voltaj etiketleri dikkat çekiyor. Elektrikli aracın gördüğümüz yapısı ise aslında hiçbir anlama gelmiyor da olabilir. Zira gizemli otomobilin yeni bir fabrikada üretileceğini biliyoruz ve aracın nasıl bir otomobil olacağı da açıklanmadı. Otomobil satışa çıktığında ise fiyatının 500 bin euroyu (17,5 milyon TL) aşması bekleniyor. 

Öte yandan Ferrari, yasaklanana kadar V12 motorlu araçlar üretmeye de devam edeceğini söylüyor. 

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/724750/ferrari-elektrik-sahte-egzoz-casus/
3
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
1
1