Formula 1'de Avusturya GP'nin Kazananı Belli Oldu

13
1
0
0
0
Formula 1 Dünya Şampiyonası 2021 sezonunda dokuzuncu yarış, sekizinci yarış gibi Avusturya’da gerçekleştirildi. Yarışta 26 puanla birinci olan Hollandalı Redbull pilotu Max Verstappen, Hamilton’la olan puan farkını 32’ye çıkardı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun dokuzuncu yarışına yine Avusturya ev sahipliği etti. Sekizinci yarışın da gerçekleştirilmiş olduğu pistte kazanan, Red Bull pilotu Max Verstappen oldu.

Hollandalı pilot Verstappen, bu sezon içinde toplamda beşinci zaferini kazandı. Mercedes’ten Valtteri Bottas ve McLaren’den Lando Norris podyuma sırasıyla ikinci ve üçüncü olarak çıkarken Lewis Hamilton, yarışı dördüncü olarak tamamladı.

Verstappen ve Hamilton’ın puan farkı 32 oldu

f1 avusturya gp

2021 Formula 1 sezonunun dokuzuncu yarışı olan Avusturya GP’sinde beklenen yağmur gelmedi ve yarış, tamamen kuru bir pistte gerçekleşti. En öndeki 7 kişilik sıra ilk tur boyunca boyunca korundu. Max Verstappen bu sırada en önde bulunuyordu. Alpine pilotu Esteban Ocon ise aracının sağ ön süspansiyonunun kırılması nedeniyle yarışa ilk turdan veda etti.

Yarışın devamında çakıl havuzuna giren Perez onuncu sıraya kadar düştü. Ön bölümde yarışa devam eden isimler bu olayla birlikte Verstappen, Norris, Hamilton ve Bottas oldu. Yirminci turda Norris, Perez’i pist dışına ittiği gerekçesiyle 5 saniyelik zaman cezası aldı. Norris’i ne kadar kovalasa da bir türlü geçemeyen Hamilton, bu olayla ikinciliğe yükseldi.

Yarışın devamında Verstappen  ve Hamilton’ın arasındaki fark 20 saniyeyi buldu. Aracının altındaki hasardan dolayı gittikçe hız kaybeden Hamilton, bir süre sonra Bottas ve Norris’in gerisinde kaldı. Aradaki farkı 28 saniyeye çıkaran Verstappen, son 10 tura girerken pite alındı ve lastik sorunları düzeltildi. Sorunsuz pit stopun ardından yarışa dönüp farkı açmaya devam eden Hollandalı pilot, damalı bayrağa ulaşan ilk isim olarak yarışı 26 puanla bitirdi. Verstappen ve Hamilton arasındaki puan farkı, böylelikle 32’ye çıktı.

Kaynak : https://tr.motorsport.com/f1/news/avusturya-gp-verstappen-ve-red-bull-yine-kazandi-norris-ikinci-oldu/6625460/
13
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
0
0
0