Getir'den "Değeri %50 Düştü" Haberleri Hakkında Açıklama

16
13
2
1
0
Hızlı teslimat sektörünün öncülerinden Getir'in bir yıl içinde %50'ye yakın değer kaybı yaşadığı ifade edilmişti. Getir, söz konusu iddiaları reddetti.

Türkiye’nin uluslararası çapta en büyük girişimlerinden birisi olan Getir, bugün büyük bir iddiayla gündeme geldi. Geçtiğimiz mart ayında 11,8 milyar dolar değerleme ile yatırım alan ve ‘decacorn’ unvanı elde eden şirketin 1 yılda yaklaşık %50 değer kaybettiği ifade edilmişti.

Hafta başında Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yatırım şirketi Mubadala’dan 500 milyon dolar yatırım aldığı söylenen Getir’in, bu işlem için belirlenen piyasa değerinin 6,5 milyar dolar olarak belirlendiği öne sürüldü. Getir, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Getir'in iddialara yönelik açıklaması:

getir

"Büyüme odaklı bir şirket olan Getir, yeni yatırım fırsatları için mevcut veya potansiyel yatırımcılarla her zaman görüşme halindedir. Bununla birlikte, Getir'in şu an itibariyle 6,5 milyar dolar değerleme üzerinden 500 milyon dolar yatırım aldığına dair son söylentiler doğru değildir. Belli bir değerleme üzerinden yeni bir yatırım turunu tamamladığımızda veya hisseye çevrilebilir bir finansman sağladığımızda bu haberi kamuoyu ile paylaşacağız."

Getir'e ilişkin değer kaybı iddiası, sektördeki endişeler ile de temellendirilmişti:

Getir, özellikle pandemi döneminde büyük bir değer kazanmış, faaliyetlerini hızla artırmıştı. Haliyle eve hızlı teslimat fikri pek çok yatırımcının da gözüne çarpmıştı. Bu alanın en büyük temsilcilerinden birisi de Getir idi.

Kendi sektöründe ilk decacorn olan Getir’in değeri, hem pandeminin sona ermesiyle birlikte normale dönen hayat hem de küresel ekonominin durumu nedeniyle düştüğü ifade edildi. Özellikle girişim yatırımcılığına olan yatırımlarda büyük düşüşler yaşandı. Dünyanın pek çok ülkesinde paranın geleceğine dair endişeler başlamış, merkez bankaları faizleri yükseltme düğmesine basmıştı.

Decacorn nedir?

Bir önceki yıla kadar çok yüksek düzeyde yapılan yatırımlarla çokça duymaya başladığımız 'decacorn', piyasa değeri 10 milyar doları aşan şirketler ve girişimler için kullanılıyor. Türkiye'nin ilk Decacorn'u, elektronik ticaret platformu Trendyol olmuştu.

Kaynak : https://gazeteoksijen.com/ekonomi/getir-decacorn-unvanini-kaybetti-degeri-65-milyar-dolara-indi-176191
16
13
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
13
2
1
0