Getir, Fransa'daki Operasyonlarını Resmen Durdurdu: Açıklama Geldi

24
13
5
4
2
Hızlı teslimat sektörünün dünyadaki lider isimlerinden Getir, Fransa'daki operasyonlarını bugün itibarıyla resmen durdurduğunu açıkladı.

Hızlı teslimat sektöründeki yükselişini yurt dışına da yansıtan ve bu alanda dünya devine dönüşen Getir, geçtiğimiz haftalarda Fransa’dan kötü haberlerle gündeme gelmişti. Agence France-Presse’ye (AFP) sunulan bilgide Getir’in Fransa’dan ayrılacağı bildirilmişti.

Söz konusu basın bülteninde ayrılışın gerekçesi, Fransa’da uygulanan yasal kısıtlamaların şirketin başarısını zorlaştırması olarak paylaşılmıştı. Bugün yapılan bir duyuruda ise Getir'in Fransa'daki operasyonlarının resmen durdurulduğu bildirildi.

''Bugün Fransa'daki son hizmet günümüz''

Getir tarafından yayınlanan metinde ''Bugün Fransa'daki son hizmet günümüz. Siparişlerinizi size ulaştırmak büyük bir zevkti ve bu maceranın bir parçası olan herkese minnettarız. Teşekkür ediyor ve sizler için en iyisini diliyoruz'.' ifadelerine yer verildi. 

Neler olmuştu?

Fransa’da iflas başvurusunda da bulunuldu:

getir

Getir, Fransa’dan ayrılma planlarını paylaşırken aynı zamanda ülkede iflas başvurusunda da bulunmuştu. Getir’in Fransa’daki varlıklarını ve işini satın alacak olası bir isim şu an için konuşulmuyor.

Fransa’daki 1800 çalışanın akıbeti bilinmiyor:

Getir’in Fransa’dan ayrılma kararının ardından ülkedeki 1.800 Getir çalışanına ne olacağı henüz bilinmiyor. AFP’ye konuşan CFDT sendikası temsilcisi Johann Tchissambou, ayrılma duyurusunun ardından çalışanların ücretlerinin ödemesinin eylül ayına kadar garanti altına alınması gerektiğini belirtti.

Fransa’da uygulanan ve Getir’in ayrılış kararına yol açan kanunlar:

Fransa hükûmeti, mart ayında Getir ve benzeri hizmetlere ait “gölge mağaza”ların birer depo olarak değerlendirilmesi gerektiğini kararlaştırmıştı. Böylelikle şehir merkezlerindeki depoların akıbeti riske girmiş, merkezlerde depoların bulunup bulunmayacağı şehir yönetimlerine bağlı kılınöıştı.

Getir’in rakibi Flink de haziran ayının başında Fransa’da iflas bildirisinde bulunmuştu. Bir diğer hızlı teslimat hizmeti Gopuff da ocak ayında Fransa’dan ayrılmıştı.

24
13
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
24
13
5
4
2