Getir, ABD'li Market Platformu FreshDirect'i Resmen Satın Aldı

18
4
2
1
0
Getir'in ABD merkezli çevrim içi market platformu FreshDirect'i satın aldığı açıklandı. Anlaşma bedeliyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Türkiye'nin önde gelen hızlı teslimat platformlarından Getir ile ilgili bir gelişmeden bahsetmiştik. Edinilen bilgilere göre Getir, ABD'deki en popüler çevrim içi taze gıda teslimat platformu FreshDirect'i satın alacaktı.

Gelen son haberler, söz konusu satın alma anlaşmasının tamamlandığını gözler önüne seriyor. Getir'in FreshDirect'i kaç paraya satın aldığı açıklanmadı ancak Getir, bu satın alımdan memnun gibi görünüyor. 

Getir'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Getir

Bu satın alım, şirketimizin yolculuğunda önemli bir kilometre taşını işaret ediyor ve Getir ile FreshDirect için yeni fırsatlar, genişletilmiş yetenekler ve gelişmiş iş birliği getireceğinden eminiz. FreshDirect üyelerimizi Getir topluluğuna resmî olarak davet etmekten mutluluk duyuyoruz!

FreshDirect, 650 milyon dolar cirosu olan dev bir marka

Getir, FreshDirect satın alıyor

FreshDirect, ABD'deki perakende market sektörü için önemli bir firma. New York'a ek olarak New Jersey ve Connecticut eyaletlerinde de hizmet veren şirket, yıllık 650 milyon dolar civarında ciro yapıyor. Getir, işte bu denli büyük bir firmayı bünyesine katmış durumda.

Getir'in FreshDirect'i satın alması, FreshDirect için de olumlu bir durum. Bu bağlamda; FreshDirect, satın alma tamamlandıktan sonra kendi markasını korumaya devam edecek. Yani son tüketici için herhangi bir değişim yaşanmayacak. Ayrıca Getir'in sahip olduğu teknolojiler ve operasyon tecrübesi, FreshDirect'in daha iyi bir şekilde hizmet vermesini sağlayacak.

18
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
2
1
0