Getir ile UBER’den İş Birliği: Uber Eats Üzerinden Getir Siparişi Verilebilecek

11
3
2
0
0
Getir, Birleşik Krallık'ta Uber Eats ile bir anlaşma imzaladı. Şirket, bu anlaşma kapsamında Uber Eats üzerinden de sipariş kabul edecek. Bu siparişler yine Getir tarafından teslim edilecek. Anlaşma kapsamı, gelecekte daha fazla ülke için genişletilecek.

Türkiye'nin önde gelen hızlı teslimat şirketlerinden Getir ile Uber'in Türkiye'ye geleceği açıklanan ancak bir türlü gelemeyen yemek sipariş servisi Uber Eats arasında dikkat çeken bir anlaşma imzalandı. Şimdilik sadece Birleşik Krallık sınırları içerisinde geçerli olacak bu anlaşma ile Getir, Birleşik Krallık'ta Uber Eats üzerinden de sipariş alacak. Market teslimatlarına yönelik iş birliği, tüketicilerin işine yarayacak gibi görünüyor.

Getir ile Uber Eats arasında yapılan anlaşma kapsamında Getir'in sunduğu hizmet ve ürünler, Uber Eats'e entegre edildi. Birleşik Krallık'taki Uber Eats kullanıcıları, buradan sipariş vermeye devam edecekler. Getir'in Birleşik Krallık'taki operasyon birimi, Uber Eats üzerinden gerçekleştirilen Getir siparişlerinin teslimatını gerçekleştirmeye devam edecek. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, Getir'in "dakikalar içerisinde teslimat" sözü verdiği belirtildi. 

Uber Eats'in hizmet verdiği diğer Avrupa ülkelerine de yayılacak

Getir ve Uber Eats iş birliği

Şu an için sadece Birleşik Krallık'ta geçerli olan anlaşmanın kapsamı, ilerleyen dönemlerde genişleyecek. Yayınlanan basın bülteninde hizmetin Almanya ve Hollanda'da pazarlarında da sunulmaya başlanacağı belirtildi. Uber Eats'in internet sitesine baktığımızda, hizmetin İspanya, Portekiz, İtalya, Belçika, Fransa ve İsviçre gibi ülkelerde de bulunduğunu görüyoruz. Ancak tarafımıza paylaşılan bilgilerde bu ülkelere açılmak gibi bir planın şu an için bulunmadığı belirtildi.

Getir, son dönemlerde dış pazarlardan çekildiğini açıklamasıyla gündem oldu. Hatta geçmişte 12 milyar dolar civarında değerlemeye sahip olan Getir, artık 2.5 milyar dolarlık bir şirket. Hâl böyle olunca Getir'in yeni kazanç yolları aramasının gayet makul olduğunu söyleyebiliriz. İşte Uber Eats ile yapılan anlaşma da bunun en net göstergesi. Şirket, operasyonlarını azaltmasına rağmen Uber Eats aracılığıyla gelir elde etmeye devam edecek.

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/09/26/uber-eats-getir/
11
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
0
0