Getir, Yurt Dışındaki Pazarlardan Çekileceği İddiaları Hakkında Açıklama Yaptı

17
16
6
3
2
Yakın zamanda Getir’in özellikle sermaye konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığı iddia edilen Getir, söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

İlk olarak 2015 yılında hayatımıza giren Getir, pandemiyle birlikte hızlı bir yükseliş yakalamıştı. 2021 itibarıyla yurtdışına da açılan şirket, son zamanlarda zor günler geçiriyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz sene Almanya’daki rakibi Gorillas’ı 1.2 milyar dolara satın alan Getir’in düşüşe geçtiği öğrenildi.

Türkiye’nin bu alandaki ilk girişimlerinden olan Getir’in ardından rekabet iyice yükseldi. Ülkemizde de Trendyol, Yemeksepeti hatta Migros bile hızlı yemek teslimatı konusunda girişimlerde bulundu. Geçtiğimiz ay, Getir’in yurtdışındaki bazı pazarlardan çekildiği haberlerini sizlerle paylaşmıştık. İspanya, Portekiz ve Fransa pazarından çekilen Getir’in yaşadığı sorunlar nedeniyle Türkiye dışındaki tüm hizmetlerini sonlandıracağı iddia edildi. Fakat şirket, yaptığı açıklamada bunların asılsız olduğunu belirtti.

GÜNCELLEME: Getir'in yaptığı açıklama şu şekilde

Getir'in açıklaması

Son dönemde sosyal medyada ve basında Getir hakkında gerçeği yansıtmayan iddialar söz konusudur. Getir yeni bir yatırım turunu tamamlamak üzere çalışmalarına devam etmektedir. Şirketin tüm dış pazarlardan çekileceği yönündeki iddialar doğru değildir. Herhangi bir ülkeden çıkma kararı alınması durumunda gerekli bilgiler kamuoyu ile paylaşılarak, süreç mevzuata uygun olarak yürütülecektir.

Daha önce şirketin ayda 100 milyon dolar gideri olduğu iddia edilmişti. Diğer söylentiler ise şu şekildeydi: 

Fransa ve İspanya pazarlarından çekilen yerli girişim Getir’in son dönemde ekonomik zorluklar çektiği söyleniyordu. Özellikle yurtdışı pazarlarında beklediği karşılığı alamayan Getir’in ayda 80-100 milyon dolar arasında değişen giderlerinin olduğu ancak bunları karşılayamadığı da söylenmişti.

Yurtdışı pazarlarında stratejik olarak değişime gitmeyi hedefleyen Getir’in, kendi depolarını kapatarak yerel perakendecileri tedarik noktası olarak belirleyeceği söyleniyordu. 

İspanya, Portekiz ve Fransa’daki faaliyetlerin durmasının ardından Getir’in Hollanda ve İtalya pazarından da çıkacağı iddia edilmişti.

Öte yandan V-Count kurucusu Demirhan Büyüközcü, Getir'in tüm dış pazarlardan çekilerek yalnızca Türkiye pazarına odaklanacağını söylediği bir paylaşım yapmıştı. Şimdi bakıldığında paylaşımın silindiği görülüyor.

Kaynak : https://www.businessinsider.de/gruenderszene/food/getir-scheitert-mit-expansion-und-braucht-dringend-geld/
17
16
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
17
16
6
3
2