Google Aramalarında Sayfalar Geri Dönüyor!

3
2
1
0
0
Google, geçmişte olduğu gibi arama sonuçlarını yeniden sayfalar hâlinde göstermeye hazırlanıyor.

Google, 2021 yılında mobilde ve 2022'de de masaüstü platformlarda Arama sayfasını sonsuz kaydırmalı hâle getirmişti. Teknoloji devi aldığı son kararla bu uygulamadan vazgeçtiğini gösterdi. Google, daha öncesinde olduğu gibi sonuçları sayfalar hâlinde göstermeye başladı. 

25 Haziran'dan itibaren Google Aramalar'ın masaüstü versiyonuna gelen özelliğin yakın zamanda mobil cihazları da kapsayacak şekilde genişletileceği belirtiliyor. Google'ın bu değişikliği yapmak için ise iki önemli nedeni bulunuyor. 

Kullanıcılara faydası olmamış

google

Google, sonsuz kaydırma sisteminin kullanıcı deneyimine gözle görülür bir katkısı olmadığını gözlemledi. Her ne kadar bu formatta daha fazla sonuç görmek mümkün olsa da çoğu kullanıcı arama motorunu aynı şekilde kullanmaya devam etti. Bu yüzden de yeni sistemin pek de bir faydası olmadı. 

Kullanıcı deneyimi açısından sonsuz kaydırma formatının bir etkisi yok ama bu formatta Google'ın kullandığı yöntemde ilgili sayfaların ön yüklemeleri yapılıyor. Bu da ilk görülecek olan sonuçların zaman zaman eksik olmasına ve verilerin yavaş yüklenmesine neden olabiliyor. 

Google, yaptığı değişikliklere rağmen piyasadaki en dominant arama motoru olmaya devam ediyor. Arama motoru uzun yıllardır pazarın yüzde 90'ından fazlasının sahibi konumunda bulunuyor. Öte yandan son dönemde Google'daki arama sonuçlarının doğruluğunun azalması ve arama isabetindeki düşüş nedeniyle insanların Google'a bir tepkisi de söz konusu. Bakalım bu değişiklik ile birlikte Google bu alanda da eski günlere dönebilecek mi?

Kaynak : https://www.gizchina.com/2024/06/26/google-search-ends-continuous-scrolling-brings-back-pages/
3
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
0
0