Google, Yeni Özelliklerini Açıkladı: Aramalarınıza Artık Yapay Zekâ Cevap Verecek!

8
3
2
1
0
Google, Chrome tarayıcısı ve arama motoruna yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Henüz test aşamasında olan bir özellik ile artık aramalarınızda Bard'ın cevabı gösterilecek.

Uzun yıllardır yapay zekâ teknolojisi üzerinde çalışan Google, GPT rakibi dil modelini herkese açmıştı. Şirket, artık tıpkı Microsoft’un Bing tarayıcısına ChatGPT’yi entegre etmesi gibi kendi modellerini de Chrome tarayıcısına ekliyor.

Google, bu hedef kapsamında Chrome tarayıcısı ve arama motoru için yeni özellikleri kullanıma sundu. Özellikler arasında trend olan aramaların görüntülenmesi ve aramanıza yapay zekânın cevap vermesi gibi özellikler de bulunuyor.

Artık Chrome’un masaüstü sürümünde arama sonuçlarının başında yapay zekânın cevabı çıkacak!

Microsoft’un yolunu izleyen Google, artık yapılan aramalarda arama sonuçlarından önce yapay zekânın sunduğu bilgileri gösterecek. Yeşil bir arka planda bulunacak bilgiler sadece metinden ibaret olmayacak. Bu bölümde varsa aramayla ilgili bir görsel veya video ve bu video içindeki ilgili kesit de yer alacak.

Bu özellik, Google Labs üzerinden “Search Generative Experiment (SGE)” programına katılan gönüllüler tarafından kullanılabilir oldu.

Chrome’un mobil uygulamasına 4 yeni özellik geldi!

Google, Chrome’un iOS ve Android sürümleri için yayınlamaya başladığı yeni güncelleme ile tarayıcıya 4 yeni özellik daha ekledi.

google

Bahsedeceğimiz ilk özellik ile artık arama çubuğuna bir şey yazmaya başlamadan önce size yerel trend aramalar gösterilecek. Yani arama yaptığınız anda Google’da en çok hangi aramaların yapıldığını anlık olarak görebileceksiniz.

Bir diğer yeni özellik ise arama çubuğuna yazmaya başladığınızda kendisini gösterecek. Google, arama çubuğunda artık 6 değil, 10 farklı alternatif arama sunacak.

google

Üçüncü yeni özellik ise bir sayfayı ziyaret etmiş olduğunuzda, arama çubuğuna tıkladığınızda karşınıza çıkacak. Google, bulunduğunuz sayfaya uygun olabilecek aramaları adres çubuğuna tıkladığınızda size gösterecek.

Son yeni özellik ise yine ziyaret ettiğiniz bir sayfada karşınıza çıkacak. Artık sayfadaki metinde bir kelime veya kelime öbeğini seçtiğinizde Google, bu kelime öbeğine ilişkin arama yapabileceğiniz anahtar kelimeleri ve kısa bilgileri alttan açılır bir pencerede gösterecek.

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/08/02/googles-generative-search-feature-now-shows-related-videos-and-images/
8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0
Yorumlar(4)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
Google'ın sadece haberini okuyoruz. Google glass gelecek dendi, sonra kuaförden randevu alan asistanı vardı güya, sonra artırılmış gerçeklik (google glass) tanıtımları falan derken gördüğümüz doğru düzgün birşey yok. Apple şak diye çıkatıp koyuyor madaya. Yaptıysa yapmıştır. Google benim için maalesef bitmiştir. Arama sonuçlarındaki bot sayfalardanda sıkıldım.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Güzel olmamış. Zaten yapay zekaya sormak istersem direk olarak GPT4’e veya Bard’a soruyorum. Googleyi websiteleri bulmak için kullanıyorken ekranın yarısını yapay zeka mesajı kaplasın istemiyorum.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Bende telefonlara yapay zeka cevap verecek sandım. Keşke olsa...
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Cahil yapay zekamı yanıt verecek yani saçmalığa bak peh nasıl yanıt verecek acaba onuda kopya çeker shsjsek
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Bu yorumu yazarken hangi kafa ile yazdın acaba bilmiyorum ama bir bilgin yoksa da konuşmanı önermem. İlk öncelikle yapay zeka dediğin şey senin tahmin edebileceğinden milyonlarca kat büyük bir veri ile egitiliyor. Aynı zamanda searchlerde yanıt verirken google arama sonuçlarındaki sitelerin içindeki bilgilerini okuyup yorumlayarak stabil ve tutarlı bir cevap kullanıcıya sunar.
-1