Google, Tepki Çeken Yapay Zekâ Reklamını Yayından Kaldırdı

9
1
1
0
0
Google, Tepki Çeken Yapay Zekâ Reklamını Yayından Kaldırdı
Google'ın "Sevgili Sydney" adlı yapay zekâ reklamı, gelen tepkiler üzerine yayından kaldırıldı.

Olimpiyatların başlaması ile birlikte pek çok firmanın reklamları da ekranlardaki yerlerini aldı. Bu reklamlardan biri de Google'ın "Sevgili Sydney" adlı reklamıydı. Bu reklamda Gemini yapay zekâsı öne çıkarılıyordu. Gelen tepkilerin ardından Google, reklamı yayından kaldırmaya karar verdiğini açıkladı. 

Bahsi geçen reklamda bir baba, olimpik atlet Sydney McLaughlin-Levrone'a bir mektup yazmak istiyor. Bunun için de babasıyla birlikte Google Gemini'nin üretken yapay zekâsını kullanıyorlar. Mektubun sonunda da "Gemini'den küçük bir yardımla" ifadesi yer alıyor. 

Tepkilerin ardından reklam geri çekildi

Reklama gelen tepkiler ise pek de Google'ın beklediği gibi olmadı. Örneğin Syracuse Üniversitesi Gelişmiş Medya Profesörü Shelley Palmer, bu reklamdaki yaklaşımın "insan düşüncelerinin önemsizleştiği tek kültürlü bir gelecek" riski taşıdığı eleştirisinde bulundu. Ayrıca reklamın, yapay zekânın insanların hislerini kendi ifade etmeleri üzerindeki rolü konusunda da kafa karıştırdığı belirtildi. 

Bir Google sözcüsü ise gelen tepkiler üzerine reklamı kaldırdıklarını ve amaçlarının ABD takımına övgüde bulunmak olduğunu söylerken, yapay zekânın insan yaratıcılığını desteklediğini ancak yerini alamayacağını belirtti. Konuyla ilgili olarak Google sözcüsü, daha önce yaptıkları detaylı testlerde reklamın tepki almadığını da sözlerine ekledi. 

Öte yandan bu tepkiler yalnızca reklamdan kaynaklanmıyor da olabilir. Yapay zekâ teknolojileri gelişmeye devam ederken bir yandan da yaratıcılık, özgünlük, gizlilik, güvenlik gibi alanlarda tartışmalar artarak devam ediyor. 

Kaynak : https://www.engadget.com/google-will-no-longer-air-an-olympics-ad-that-showed-a-child-using-ai-to-write-a-fan-letter-201214273.html
9
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
1
0
0
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
8 ay önce
Şu an sahip olduğumuz dil modeli, yapay zeka değil. Sanırım üretken yapay zeka için şu anki teknoloji ile ufak bir ülke çapında Nvidia gpu gerekir
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
8 ay önce
Abartma‎‎‎
toxipops
8 ay önce
abartılı tepki... boş beleş tepki...
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
8 ay önce
Abartılı teklif felan değil gayet mantıklı tepki. Yapay zekanın gücü azımsanmayacak kadar büyük. İnsan yaratıcılığı için inanılmaz bir tehdit inan bana bro Dijital artist olarak söylüyorum bunu.
-4
8 ay önce
En çok konuşulan 30 adet farklı dilin her birindeki en çok kulllanılan 20000 adet farklı kelimeleri bilen 300 IQ'lu (Intelligence Quotient) donanımlara ve yazılımlara sahip asistanların ve robotların yapılmaları şarttır.
Yanıtla
-3
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
8 ay önce
Yapay zeka değilsin de artık hangi millettensen sen kendi anadilinde ve ingilizce'de kaç adet farklı kelimeler biliyorsun? Bilinen kelime sayısıyla hem doğal ve hem de yapay zekaların alakası vardır. google translate ve benzerlerinin kaynak kodlarında da yaklaşık 20000 adet kelime vardır. 125 IQ'lu yapay zekalar yapılsalar o bile yeter.

Bir dilde aşağıdaki seviyelerde olmak için o dildeki aşağıdaki kelimelerin bilinmeleri ve o kelimelerle farklı cümleler kurulabilmeleri gerekir:

A1 seviye: En çok kullanılan 512 adet farklı kelimeler
A2 seviye: En çok kullanılan 1024 adet farklı kelimeler
B1 seviye: En çok kullanılan 2048 adet farklı kelimeler
B2 seviye: En çok kullanılan 4096 adet farklı kelimeler
C1 seviye: En çok kullanılan 8192 adet farklı kelimeler
C2 seviye: En çok kullanılan 16384 adet farklı kelimeler
8 ay önce
Ne saçmalıyorsun, kelime sayısıyla yapay zekanın ne alakası var, google translate'e yaz aynı şey, yapay zekalar ise çoğu iq testinde 30-70 arası sonuçlar alıyor.