Google, Farklı Mesajlaşma Uygulamaları Arasında Sohbet Etmenizi Sağlayacak Bir Teknoloji Geliştiriyor

3
2
1
1
0
Google Mesajlar uygulamasının kodlarında "Mesajlaşma Katmanı Güvenliği" isimli bir özellik tespit edildi. Bu özellik, mesajlaşma uygulamalarına çağ atlatacak gibi görünüyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, Mesajlar uygulaması ile ilgili önemli bir adım. Google Mesajlar uygulamasının kodlarını inceleyen bağımsız geliştiriciler, Google'ın "Mesajlaşma Katmanı Güvenliği" isimli yeni bir güvenlik katmanı üzerinde çalıştığını tespit ettiler. Bu yeni güvenlik katmanı, kullanıcıların mesajlaşma deneyimini tamamen değiştirecek.

Mesajlaşma Katmanı Güvenliği, ilk kez geçtiğimiz yıl dile getirildi. Google, bu teknoloji ile uçtan uca şifrelemeyi, uygulamalar ve platformlar arasında mümkün kılıyordu. Üstelik grup sohbetleri bile bu teknoloji ile korunacaktı. İşte Google Mesajlar uygulamasının kodlarında yapılan tespit, Google'ın bu konuda nihayet adım attığını gözler önüne serdi.

Hangi platformu kullanırsanız kullanın, mesajlarınız güvende kalacak

Google Mesajlar

Mesajlaşma Katmanı Güvenliği standardının en önemli yanı, platformlar arası destek sunuyor olması. Yani bu özellik kullanılabilir olduğu zaman siz hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın, Google sayesinde mesajlarınız şifrelenmiş olacak

Google, Mesajlar uygulamasıyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Yani Mesajlaşma Katmanı Güvenliği'nin son kullanıcıya ne zaman ulaşacağı belli değil. Apple'ın RCS standardını benimsemesinin ardından Google'ın platformlar arası şifreleme teknolojisi, mesajlaşma uygulamaları için yepyeni bir çağ başlatacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/google-mls-e2ee-messages-3457483/
3
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
1
0