Google Play Store'a Koleksiyonlar Widget'ı Geliyor

4
1
1
0
0
Google Play Store, yeni uygulamalar keşfetmeyi kolaylaştıracak olan Koleksiyonlar widget'ı üzerinde çalışıyor.

Google, kullanıcılarının Google Play Store'da yer alan daha fazla oyun ve uygulamayı kullanması için çalışmalarına devam ediyor. Teknoloji devi bu amaçla geliştirdiği Koleksiyonlar adlı widget'ı test etmeye başladı. Geçmişte "Cubes" adıyla bilinen bu özellik uzun zamandır geliştirme sürecindeydi. 

Google Play Store'un 41.6.26 betası ile birlikte özelliğin nasıl görünebileceğine dair ilk ipuçları da ortaya çıkmış oldu. Play Store ikonuna uzun süre basılı tuttuklarında kullanıcılar Koleksiyonlar'ın yer aldığı içerik menüsüne erişebilecekler. Burada izleme, okuma, dinleme, mağaza ve sosyal gibi seçenekler yer alacak ve bu kategorilerden seçim yapmak mümkün olacak. 

Uygulamalar özel olarak seçilecek

ekran görüntüsü

Koleksiyonlar özelliğini farklı kılan nokta ise kullanıcıların karşısına çıkacak içeriklerin özel olarak seçilmesi olacak. Seçilen uygulamalar ile birlikte Google, ihtiyaçları karşılayacak uygulamaları bulmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Böylece sonsuza kadar mağazada dolanmaktansa önerilen uygulamalar arasından tercih yapmak mümkün olacak. 

Koleksiyonlar özelliği ilk aşamada kısıtlı bir bölgede kullanılabilecek. Öncelikli olarak ABD'de kullanıma açılacağı düşünülen uygulamanın daha sonra diğer ülkelere yayılması bekleniyor. Google'ın ABD'deki süreci izleyerek Koleksiyonlar özelliğindeki olası sorunları da ortadan kaldırması, ardından özelliği dünya çapında kullanıma sunmaya başlaması bekleniyor. 

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/google-play-store-tests-collections-widget-hub-for-app-discovery_id159945
4
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
1
0
0