Google Servislerinden Sıkılanlar İçin 7 Alternatif Servis

52
20
11
3
1
Google, günlük yaşantımızda internet ve dijital servis alanında kullandığımız hemen hemen tüm hizmetlerde öncü sayılabilir.

Eğer son zamanlarda yaşanan bazı gizlilik ihmali haberleri sebebiyle veya direkt sevmediğiniz için Google ürünlerini, servislerini ve hizmetlerini kullanmak istemiyorsanız sizler için bu servislere alternatif olarak kullanabileceğiniz ve Google servislerinin yerini aratmayacak alternatif bir liste hazırladık.

Ram canavarı Google Chrome yerine Mozilla Firefox ile tanışın

"Kar için değil, insanlar için internet hizmeti" sloganıyla web tarayıcısı alanında herkesin tanıdığı Mozilla Firefox, Chrome yerine kullanabileceğiniz en iyi alternatiflerden. Ayrıca Chrome'un yüksek RAM tüketimi herkes için problem olabiliyor, Mozilla Firefox ise Chrome'dan %30 daha az bellek kullandığını iddia ediyor.

Gmail'den sıkıldıysanız FastMail

FastMail pek çok kişi tarafından bilinmese dahi, aslına bakarsanız 15 yılı aşkın bir zamandır elektronik posta alanında hizmet vermekte. Hızı, tasarımı, güvenliği gibi noktalarda kullanıcılardan hep olumlu geri dönüş alan FastMail, Gmail'in yaptığı gibi sizin maillerinizi okuyarak daha sonraki mailler için tavsiyelerde de bulunmaz. Bunu bir basitlikten ziyade, güvenlik sıkıntısı olarak görmeniz de mümkün. FastMail ilk 30 gün ücretsiz, daha sonrasında ise belirli bir ücret karşılığında kullanabilirsiniz.

Video izlemek için Youtube yerine Vimeo'yu kullanabilirsiniz

Belki çok ünlü kanalların belli başlı videolarını kaçırabilirsiniz. Ancak size iyi haberimiz, 'Musical.ly' gibi uygulamaların reklamları ile uğraşma derdiniz artık yok. Reklamsız ve tam gizlileştirilebilir bir video portalı. Hem yüklemek, hem de izlemek için.

Bulut depolama için Google Drive çok basit değil mi? Dropbox ile tanışın

Google Drive ücretsiz depolama kısmında daha fazla bir alan sunuyor. Ancak genel olarak pek işlevsel olduğunu söyleyemeyiz. Zaten GB'lar dolusu veri depolamıyorsanız, Dropbox sizin için daha iyi olabilir. Google Drive'ın ücretsiz 15 GB alanı yerine, Dropbox'ın 2 GB alanı sizlere daha iyi bir deneyim, daha iyi güvenlik ve gizlilik sunacaktır. Dropbox'ın elektronik verilerin korunması konusunda beş yıldız alan birkaç sayılı şirketten biri olduğunu da belirtelim.

Eğer Dropbox'ı daha yüksek veri alanı ile kullanmak isterseniz, ek paketlerin de çok pahalı olmadığını söylemeden geçmeyelim.

Google Haritalar için OpenStreetMap Alternatifi

OpenStreetMap, 2004 yılında başlatılan ve 'Gönüllüler Topluluğu' tarafından sürdürülen açık kaynaklı bir projedir. OpenStreetMap'in mobil uygulaması yok ancak web tarayıcısından erişilebilir. Ayrıca, geliştiricilerin ticari ve ticari olmayan amaçlar için kullanması mümkün.

Kişisel veya ticari kullanımlar için fotoğraf arayanlara Unsplash

Unsplash sizlere, kişisel veya ticari kullanımlarınız için ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz fotoğrafları gösterir. Tabii bunu Google Görseller de yapabiliyor, ancak onun için her defasında gelişmiş ayarları kurcalamanız gerekmekte.

Hava durumu bilgisini sizler için Dark Sky sunabilir

Dark Sky, geçtiğimiz günlerde yabancı makalelerde de adı geçen bir servis. Özellikle yağış durumlarında oldukça başarılı sonuçlar veriyor ve saat olarak ne zaman evden ayrılmanızın mantıklı olduğu gibi bir takım verileri sizlere sunabiliyor. Servis, kendi içinde de verdikleri hizmetin doğruluğundan çok emin.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/how-to-ditch-google-2018-10
52
20
11
3
1
Emoji İle Tepki Ver
52
20
11
3
1
Yorumlar(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
avrupada, amerikada sıkıntı yok, sıkıntı bizim gibi talan edilen ülkelerde motor fiyatı vergilerle araç fiyatı kadar olur
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
dizelde yaptığı testler gibi yapmıştır vw unutmadık dieselgate skandalını inanmıyorum ^93 olduğuna
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
1 yıl önce
onlarıda bağımsız kuruluşlar yapmıştı. araç teste sokulduğunu anlayıp emisyon düşürüyordu
1 yıl önce
2.0 4 silindir VW grubuna ait 2009-2015 model araçların test sonuçlarını yanıltacak yazılım yüklüydü ADAC falan tüm dünyadaki test kuruluşlarının hepsini kandırmıştı. Olay ilk defa Amerika’da bir üniversitenin 2014 yılında alternatif yakıtlar üzerine yaptığı araştırmada ortaya çıkıyor. Normal sürüşte araç standartların 10-40 kat üzerinde emisyon değerine ulaşıyor. Bunu da aracın emisyon standardına uygun olduğuna karar veren kuruluşa bildiriyorlar. Bakıyorlar ki gerçekten testte emisyon normal sürüşte yüksek. Kuruluş VW’e bildiriyor araçları düzelt diyor, araçlar çağrılıyor ama sorun devam ediyor. Burada diğer ülkeler de durumu fark ediyor. Kuruluş VW’i gelecek yıl bütün araçlarının sertifikalarını iptal ederiz Amerika’da daha araç satamazsın deyince elektronik kontrol modülüne yükledikleri araç teste girdiğinde testi algılayıp sonuçları manipüle eden yazılımı itiraf ediyorlar. Ortaya çıktıktan sonra da Avrupadaki kuruluşlar davalar açtılar. Davalara insanlar da katıldı Avrupa’da araç başı ödeme aldılar. Amerika’da sorunlu araçları geri iade almayı kabul ettiler. Türkiye’de grup araçlar standartlara uygun diye açıklama yaptı(standart 3. dünya ülkesi seviyesi). Bu aynı şey gibi, çöpzung telefonlarda hız testini algılayan yazılım vardı. Teste girdiğini anlayan telefon yazılımla sonuçları yüksek çıkartıyordu.
1 yıl önce
Pardon,bağımsız bir dernek olan ADAC yapmış.
-1
1 yıl önce
Kendileri yapsa ben de şüphelenirdim ama testi bağımsız olan ADAC yapmış.
-1
1 yıl önce
Makaleyi tekrar oku dostum testler VW'den gelmiyor
-1
1 yıl önce
100.000km Avrupalılar için çok olabilir fakat biz fakir Türkler için çok az. Biz fakirler araba 1myi görmeden eski demeyiz
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Elektrikli araba en azından Türkiye için hala alınabilecek bir şey değil. Dizelde de bu muhabbet olmuştu, daha az yakıyor ve en azından 2010'lu yıllarda motorin, benzine göre çok daha ucuz diye popülerdi ancak bakım maliyetleriyle beraber aslında benzinli daha makul bir opsiyondu.

Özellikle bataryalar sağlığını gün geçtikçe kaybeden teknolojiler olduğu için hala tamamen elektrikli araba devrinin en azından Türkiye için açıldığını düşünmüyorum. Avrupa'daki insanlar zaten çok umursamıyor çünkü adamların alım gücü derdi yok, "çevreyi korumak için alıyorum" diyor. Ayrıca şarj etme maliyeti de benzinli arabayı geçiyor diye biliyorum, evden imkanı olanlar evde şarj edince daha ucuz olsa da 10-15 saate
yakın şarj ne kadar katlanılabilir o da ayrı bir tartışma konusu. İstasyonda bile 1.5 saat sürüyor şarj. Hadi planlı çıkacağım dersin de acil bir işin olduğunda da bekleyeceksin.

Bence, batarya ve şarj konusunda ciddi bir inovasyon olmadan en azından Türkiye'de elektrikli araba alınmaz.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
knk 20 25 dakikada yüzde 70 80 şarj olan bir sürü model var
1 yıl önce
yangın olayı da çok sıkıntılı. bazıları durup dururken yanıyormuş. en kötüsü de araç yanarken yanındakileri de yakması. başınız beladan kurtulmaz. bir de merak ettiğim cep telefonu gibi kaza anında hasar alırsa şişme yapıp patlar mı acaba? hasarlı araba almak da ayrı bir sorun. araba ne tür kaza geçirmiş? çok riskleri barındırıyor.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .