Google Çeviri'ye 110 Yeni Dil Desteği Geliyor

6
2
0
0
0
Google Çeviri, bugüne kadarki en büyük genişleme ile 110 dilde daha hizmet vermeye başladı.

Dünya üzerinde pek çok kişi, anlık çeviri ihtiyacı olduğunda Google Çeviri'ye başvuruyor ve bu araç pek çok dil çifti arasında çeviri yapabiliyor. Her ne kadar bu çevirilerin ne kadar kaliteli olduğu konusunda tartışmalar olsa da temel düzeyde ihtiyaçları karşılamak için yeterli olan bu özellik, şimdi 110 dilde daha kullanılabilecek. 

Google'dan gelen açıklamaya göre bu genişlemeyi mümkün kılan teknoloji ise firmanın Gemini'den önce kullandığı büyük dil modeli PaLM 2 oldu. Firma, bu modelin sahip olduğu daha verimli dil öğrenebilme becerileri sayesinde Hintçe ve Fransızca gibi dillere yakın diğer dillerin de sisteme eklenebildiğini belirtti. 

Bu dilleri konuşan kişi sayısı 614 milyon olarak açıklandı

google çeviri

Google'dan gelen açıklamada, çok sayıda Afrika dilinin de Çeviri uygulamasına eklendiği belirtildi. Yeni eklenen 110 dilin dünya çapındaki toplam kullanıcı sayısının ise 614 milyon olduğu belirtildi. Bu dillerin arasında 100 milyon kişinin konuştuğu diller de, artık konuşulmayan ölü diller de yer alıyor. 

Yeni eklenen diller arasında Etiyopta, Cibuti ve Eritre'de konuşulan Afar, Çin dillerinden olan Kanton Çincesi, eski bir Kelt dili olan Manx, Pakistan'da konuşulan Punjabi gibi diller de yer alıyor. 

Google, "daha fazla dil çeşitlemelerini ve yazım çeviri özelliklerini desteklemeyi" açıkladığını ifade ederken firmanın amacının ise "Dünya üzerinde en çok konuşulan 1000 dili destekleyen bir yapay zekâ aracı geliştirmek" olduğu ifade ediliyor.

Kaynak : https://9to5google.com/2024/06/27/google-translate-new-languages-2/
6
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
0
0
0