YouTube, iPhone Sahiplerini "İzlemek" İstiyor: İşte Nedeni

8
4
1
0
0
Google, YouTube uygulamasının iOS sürümünde kullanıcıları izlemeye karar verdi. Çok yakında devreye girecek yeni özellik ile YouTube'da kişiselleştirilmiş reklamlar gösterilmeye başlayacak.

ABD merkezli teknoloji devi Google, dünyanın en popüler çevrim içi video platformu YouTube'un iOS sürümüyle ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Şirket, yakın bir gelecekte YouTube uygulamasının kullanıcıları izleyip izlememesi hakkında bildirim gönderecek. İzlenmeyi kabul eden kullanıcılar, kişiselleştirilmiş reklamlar görecekler.

Apple, iOS 14 ile geliştiriciler için önemli bir yenilik getirdi. Bu bağlamda; kullanıcı verisine göre reklam göstermek isteyen geliştiricilerin, bunun için kullanıcıdan izin alması gerekecekti. Google, bu düzenlemeye uymak zorunda kalmamak için Apple'ın politikalarına uygun şekilde bazı izleme algoritmalarını düzenledi. Ancak şirket, şimdi bundan vazgeçmiş gibi görünüyor.

Yeni özellik, sadece reklamlı kullanıcılar için kullanılabilir olacak

YouTube kişiselleştirilmiş reklam

YouTube'un yeni özelliği, sadece ücretsiz kullanıcılar için kullanılabilir olacak. Çünkü YouTube Premium aboneleri, uygulamada zaten reklam görmüyorlar. YouTube Kids programını aktif eden kullanıcılar için de aynı durum söz konusu. 

YouTube'un kişiselleştirilmiş reklamlar için isteyeceği izin, bir kereye mahsus olacak. Takip edilmeyi kabul eden kullanıcı, kendi ilgi alanlarına göre reklam görmeye devam edecek. İzin vermeyenler ise rastgele reklamlar görecekler. Tabii fikrinizi daha sonradan değiştirmeniz de mümkün olacak. YouTube tarafından yapılan açıklamada, yeni özelliğin ne zaman devreye gireceğine ilişkin bir açıklama yapılmadığını söyleyelim.

Kaynak : https://9to5google.com/2024/06/20/youtube-ios-allow-ads-tracking/
8
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
1
0
0