Bilime Göre Gün Boyu Enerjik Kalmak İçin Bu Basit Ama Etkili 10 Adımı Uygulayabilirsiniz

2
1
1
0
0
Hepimiz bazen yataktan kalkar kalmaz güne enerjik başlamak istiyoruz ama maalesef bu her zaman mümkün olmuyor. O, full enerjiyle güne başlayanlardan biri olmak istemez misiniz?

Uykusuzluk, stres ve hareketsizlik gibi pek çok sebeple enerjiyi yakalayamadığımız zamanlar oluyor.

Gününüzü daha verimli ve enerji dolu geçirmenizi sağlayacak basit ama etkili yöntemleri derledik. Hazırsanız başlayalım ve yarın daha zinde bir güne başlayalım.

Düzenli uyku rutini oluşturun.

uyanmak

Vücudunuzun biyolojik saatini düzene sokmak için her gün aynı saatte yatmaya ve uyanmaya özen göstererek işe başlayabilirsiniz.

Uyumadan önce ekranlardan uzaklaşmak, karanlık ve sessiz bir ortamda uyumak ise uyku kalitenizi arttırmak için yapabileceğiniz önemli adımlardan.

Sabahları gün ışığından faydalanın.

Sabahları perdeleri açarak gün ışığının odanıza dolmasını sağlayın. Bu hem sizi uykudan uyandıracağı gibi hem de enerji dolmanızı sağlar. Eğer doğal ışık alamıyorsanız da gün ışığını taklit eden lambalar kullanabilirsiniz.

Güne su içerek başlayın.

sabahları su içmek

Uyandığınızda genellikle susuz kalmış oluyorsunuz. Bir bardak su ile metabolizmanızı harekete geçirebilirsiniz. Hatta suyunuza biraz limon ekleyerek enerji seviyenizi arttırabilirsiniz.

Kahvaltıyı atlamayın.

Protein, sağlıklı yağlar ve sebze/meyveden oluşan sağlıklı bir kahvaltıyla günün enerjisini kazanabilirsiniz. Ayrıca seçeceğiniz besinler ile uzun süre tok kalmanıza da yardımcı olabilirsiniz.

Hareket edin.

Sabah egzersizleri, hafif yürüyüşler kan akışınızı düzenleyecek ve enerji seviyenizi yükseltecektir. Sabahları kısa bir yoga seansı veya çeşitli meditasyon yöntemlerini de deneyerek hem zihinsel hem fiziksel olarak enerjik olabilirsiniz.

Ayrıca gün içerisinde de esneme hareketleri yapın. Özellikle masa başında çalışanlar için vücudunuzun da kendine gelmesi için küçük hareketler büyük farklar yaratabilir.

Enerji veren atıştırmalıklar tercih edin.

Ara öğünlerinizde ceviz, badem ve fındık gibi kuru yemişler ya da taze meyveler tüketerek enerjinizin düşmesini engelleyin.

Çay ve kahve konusunu da merak ediyor olabilirsiniz. Kafein, enerjik hissetmenize elbette yardımcı olacaktır ancak abartmadan tüketmeniz gerekiyor. Ayrıca bitki çayları gibi hafif alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.

Mola vermeyi unutmayın.

Uzun süreli çalışmalarınızda 5-10 dakikalık kısa molalar verin. Bu molalar, beyninizin tazelenmesine ve odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

Hatta mümkünse dışarı çıkıp kısa bir yürüyüş yaparak temiz hava alın. Açık hava enerji seviyenizi arttırır.

Doğru nefes almayı öğrenin.

Gün içinde eğer enerjinizin düştüğünü hissediyorsanız birkaç derin nefes alarak vücudunuza oksijen depolayın. Bu sayede anında enerjinizi arttırabilir ve zihninizi açabilirsiniz.

Motivasyonunuzu sağlayın.

Güne belirli hedeflerle başlayın. Küçük de olsa gün içerisinde başarılar elde etmek enerjinizi yükseltir.

Güne başlamadan önce enerjik ve size keyif veren bir müzik listesi oluşturun ve favori şarkılarınızla güne pozitif başlangıç yapın.

Sosyalliğinizi kaybetmeyin.

Sevdiklerinizle iletişim kurarak motivasyonunuzu ve enerjinizi yükseltebilirsiniz. Bunun yanı sıra mizah içeren videolar izlemek, komik sohbetlerde bulunmak da ruh hâlinizi düzeltir.

Siz gün içerisinde enerjik kalmak için neler yapıyorsunuz?

Bunlara da göz atabilirsiniz:

2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0