"Güneş'in Portresi" Çekildi: Her Bir Pikseline Hayran Kalacaksınız

49
4
2
2
0
Inouye Güneş Teleskobu, Güneş'in yeni fotoğraflarını çekti. Teleskobun çektiği fotoğrafların her biri hayran edici güzellikteydi.

Dünyamızın ışığından ve enerjisinden faydalandığı ve sayesinde hayatta olduğumuz yıldızı Güneş, gelişen teknolojiyle artık günden güne daha net fotoğraflanabilmeye başladı. Daha önce teleskopların lenslerin, Güneş fotonlarına karşı dayanıksız iken özellikle ABD’de bulunan Inouye Güneş Teleskobu gibi gelişmiş cihazlar, Güneş’in daha önce görmediğimiz detaylarını görmemizi sağladı.

Inouye Güneş Teleskobu, birinci yıl dönümünü kutlamayı sürdürürken bugün Güneş’i yeniden daha önce görmediğimiz detaylarıyla görmemizi sağladı. Teleskop, özellikle Güneş fotoğraflarında yüksek bir değer sayılabilecek 18 kilometre çözünürlükle (açısal çözünürlük) Güneş’i fotoğrafladı.

Karşınızda “Güneş’in portresi”:

güneş fotoğrafı

Yukarıda gördüğünüz fotoğraf, Güneş’in yüzeyinden en dış tabakası olan Taç Küre’ye doğru yükselen plazmaları gösteriyor. Etrafa saçılan kılcal yapıların altında ise altta gördüğümüz, Güneş’in farklı bir bölümünden çekilen fotoğrafta görülen yapı yer alıyor:

güneş

Bu fotoğrafta gördüğünüz ve birbirinden ayırt edilebilen her bir bölüm, yaklaşık 1.600 kilometre büyüklüğünde. Her iki fotoğraf da Güneş’in ‘sadece’ 82.500 kilometrelik bir alanını gösteriyor. Sadece bu alan içinde bile Dünyamız, Güneş’in yanında fotoğrafın sol alt köşesinde görebileceğiniz küçüklükte duruyor. 

Kaynak : https://nso.edu/press-release/u-s-national-science-foundation-celebrates-the-inauguration-of-its-daniel-k-inouye-solar-telescope/
49
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
49
4
2
2
0
Yorumlar(4)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
2 yıl önce
Bu da ay çiçeği olablir suçundan sonra
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Universe sandbox görüntüsü bu bee :))
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Güneşten ne istiyorsunuz kardeşim, üzerinde aralıksız binlerce nükleer patlama olan ve tek bir amacı dünyanın yaşanabilir bir yer olmasını sağlamak olan bir ateş topu işte.
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Tek amacı dünyayı ısıtmak olsaydı o zaman diğer yüzlerce ölü gezegene ışık saçmazdı...İnsan merkezci bakış açınız 400 yıldır hala aynı.
2 yıl önce
vay be şu görüntüleme teknolojisi geliştikçe ne güzel şeyler çıkıyor ortaya
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .