Geçtiğimiz günlerde sızdırılan Windows 11 ISO dosyası hakkında ortaya pek çok iddia atılmıştı. Kimileri bunun gerçek olmadığını, kimileri ise Windows 11’in çok erken bir sürümü olduğunu iddia etmişti.
Sızdırılan Windows 11 ISO dosyasının gerçek olup olmadığı belli değil ancak iddialar gittikçe güçleniyor. Zira Microsoft, Windows 11 ISO dosyasını paylaşan sitelere telif başvurusu atmaya başladı bile.
Microsoft, Windows 11 ISO dosyasını paylaşan sitelere telif atmaya başladı:
İlk olarak Fossbytes web sitesinde ortaya çıkan bilgilere göre Microsoft, Hindistan’da oldukça popüler olan teknoloji sitesi Beebom’a telif ihlali bildiriminde bulundu. DMCA şikayetinin açıklamasında ise “Beebom.com’un makalesi, Microsoft tarafından lisanslanmış Windows 11’in ISO dosyasının dağıtılmasına neden oluyor. Lütfen bu makaleyi yayından kaldırın. Bu dosya, henüz yayınlanmamış Windows 11’in sızdırılan bir kopyasıdır” yazmakta.
DMCA kuralları gereği bu makaleyi yayınlayan Beebom'un yayınlanan makaleyi kaldırması gerekmekte. Aksi takdirde yetkililer, bu makaleyi arama sonuçlarından kaldıracaklar.
Windows 11’in sızdırılması hakkında haber yapan siteler hakkında hiçbir başvuru yapılmayacak ancak sızdırılan ISO dosyasını paylaşan siteler yakın zamanda ciddi telif uyarıları ile karşılaşabilir.
Microsoft, Windows 11 dosyasının internette olmasını istemiyor:
Her ne kadar çoğu kullanıcı bu ISO dosyasını zaten indirmiş ve paylaşım platformlarına yüklemmiş olsa da bu telif uyarıları en çok teknoloji sitelerinin başını ağrıtacak gibi duruyor.
Aslında Microsoft’un sızıntıya bu kadar uzun sürede karşılık vermesi oldukça tuhaf. Windows 11’in sızdırılan dosyası aslında henüz tam bitmemiş, hemen her konuda eksik bir versiyon ve Windows 11’den çok tema yüklenmiş bir Windows 10 versiyonuna benziyordu. Bu da Microsoft’un imajını korumak için Windows 11’in sızdırılan dosyasını kaldırtmasına gayet makul bir sebep.
Yine de Windows 11 dosyası gerçek olmayabilir:
Özellikle sosyal medyada dönen dedikodulara göre sızdırılan Windows 11 dosyası aslında gerçek değil. Microsoft tarafından iptal edilen Windows 10X isimli işletim sisteminin değiştirilmiş bir versiyonu. Bu sayede Microsoft, 24 Haziran’da yapacağı büyük etkinlikte tanıtacağı gerçek Windows 11 ile kullanıcıların ilgisini çekmeyi planlıyor.
Bütün gözler 24 Haziran tarihinde yapılacak Microsoft etkinliğine dönmüşken, Microsoft’un bu hamlesi oldukça dikkat çekti ve akıllarda bazı sorular bıraktı.
Sizce sızdırılan Windows 11 gerçek mi? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.