Windows 10'un Oyuncuları Çileden Çıkaran 'Düşük FPS' Sorunu Nihayet Çözülüyor

Microsoft, Windows 10'da aylardır devam etmekte olan düşük FPS sorununun nihayet çözüldüğünü açıkladı. Windows 10 21H2 güncellemesinin geliştirici sürüm notlarında açıklama yapan şirket, sorunun tamamıyla çözümü oyuncuları birkaç ay daha bekletecek gibi görünüyor.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un Windows 10 için nisan ayında yayınladığı KB500842 kodlu bir güncelleme, işletim sisteminin oyun performansını ciddi oranda düşürmüştü. Bazı kullanıcılar, Ryzen 5 3600 işlemci ile NVIDIA GeForce RTX 3070 ekran kartına sahip olan güçlü bilgisayarlarında bile pek çok oyunu oynayamadıklarını iddia etmişti. Bu konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Microsoft, sorunun kökünden çözüldüğünü duyurdu.

Aslına bakacak olursak Microsoft, KB5004327 kodlu bir güncelleme ile Windows 10'un oyunlardaki düşük FPS sorununun üstesinden geldiğini açıklamıştı. Ancak bu güncelleme, tüm kullanıcıların işine yaramamıştı. Bazı kullanıcılar, güncellemeden sonra da düşük FPS sorunu yaşamaya devam ettiklerini söylemiş, kendi çözüm yollarını aramaya başlamışlardı. Microsoft'un yaptığı açıklamalar, sorunun Windows 10 21H2 güncellemesi ile tümüyle çözüleceğini gözler önüne seriyor.

Windows 10 21H2'nin yayınlanmasına hala biraz zaman var

Microsoft, Windows 10'un oyun performansının düzeltilmesiyle ilgili detaylı bir açıklama yapmadı. Şirket sadece, güç planları ile oyun modunun beklendiği gibi çalışmasını engelleyen bir sorunun tespit edilip, bu sorunun çözüldüğünü söyledi. Windows 10 21H2 güncellemesinin geliştirici sürüm notlarında yer alan açıklama, kullanıcıların bu can sıkan durumdan en az birkaç ay sonra kurtulabilecekleri anlamına geliyor. Ancak şirket, bu düzeltmeyi bekletmeden de kullanıcılara sunabilir.

Bu arada, söz konusu sorunun etkilediği milyonlarca kullanıcıdan bir tanesi de siz olabilirsiniz. Eğer bilgisayarınızda nedenini anlayamadığınız bir FPS kaybı yaşanmaya başladıysa, bu noktada yapabileceğiniz iki şey bulunuyor. Bunlardan birincisi, bilgisayarınızın güç modunu "Yüksek Performans"a almak. İkincisi ise Windows 10'da yerleşik olan Oyun Modu'nu tamamen kapatmak. Bu yöntemlerden en azından birisi, sorunun çözülmesini sağlayacaktır.