Amerika'da Bir Genç, Yaptığı AirDrop Şakasıyla Uçağın Boşaltılmasına Sebep Oldu

Bazı şakaların çizgiyi aşarak komikliklerini yitirmelerine ve ciddi sonuçlara sebep olmalarına birçok olayla şahit olmuştuk. Amerikalı gencin yaptığı AirDrop şakası da bunların arasına eklenecek gibi görünüyor. Uçaktaki diğer yolculara 'uygunsuz' fotoğraflar gönderen bu genç, büyük panik yarattı ve uçağın tahliye edilmesine sebep oldu.

Halihazırda birçok gecikme yaşamış olan uçak yolculuğunuz, bir de komik olmayan bir şaka yüzünden biraz daha gecikseydi ne hissederdiniz? Amerika’da yaşanan olay tam da bunu anlatıyor. Bir gencin AirDrop üzerinden yaptığı ve komikliği tartışma konusu olan şaka, halihazırda uçağın gecikmesi yetmezmiş gibi bir de tahliye edilmesine sebep oldu.

United Airlines Flight 2167 uçağında yaşanan bu olay, büyük paniğe sebep oldu ve en sonunda tüm karışıklığın sebebi olan kişi bulundu. Kişinin AirDrop kullanarak uçaktaki yolculara gönderdiği 'uygunsuz' fotoğrafın içeriğiyse sahte bir silahtı.

Herkes uçaktan indirildi ve tekrar arandı:

Öncelikle bilmeyenler için AirDrop, Apple cihazlar arasında kablosuz dosya paylaşımı yapılmasını sağlıyor. Normalde kimlerden dosya alıp almayacağınızı seçebiliyorsunuz fakat gizlilik ayarlarınızı yapmadığınızda cihazınız apaçık ortada kalıyor. Bu da çevrenizdeki kişilerin, tanısanız da tanımasanız da cihazınıza dosya gönderebilmesine yol açıyor.

Olaya dönecek olursak, AirDrop üzerinden yolcuların telefonlarına gönderilen fotoğraflarda bir Airsoft silahı (Gerçeğine fazlasıyla benzeyen silahlar) bulunuyordu. Bu silah fotoğraflarını birden fazla kişi bildirince görevliler harekete geçti ve silah fotoğraflarını gönderen kişiyi aramaya koyuldu. Hatta iş o kadar ciddiye bindi ki uçaktaki herkes indirildi ve arama işlemleri tekrar gerçekleştirildi.

Daha sonra görevliler, tüm kargaşanın sebebi olan genci yakaladılar. Detaylıca aranan gencin üzerinden neyse ki herhangi bir silah çıkmadı ve bu genç, uçuştan atıldı. Peki görevliler genci nasıl yakaladı? Elimizde birkaç ihtimal bulunuyor.

Öncelikle kullanılan telefonun detayları verilmemiş olsa da genç, telefon adını değiştirmeyi unutmuş olabilir. Ya da AirDrop’un mesafe sınırı kullanılmış olabilir. AirDrop’un yaklaşık 9-10 metre olan bu sınırı üzerinden görevliler, fotoğrafları kimin gönderdiğine ulaşmış olabilir. Yetkililer, söz konusu fotoğrafların geçmişte başka bir yerde çekildiğini ve havaalanıyla ilgisi bulunmadığını söyledi.