Resmi Gazete'nin bugünkü sayısı, tüm tüketicileri ilgilendiren bir düzenleme içeriyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme, zaman zaman çeşitli tartışmalara konu olan indirimler için dikkat çeken bir kriter getiriyor. Bu düzenlemeye göre indirim yapılacak bir ürünün önceki fiyatı, indirimden önceki etiket fiyatı değil, son 30 gündeki en düşük fiyatı alınacak.
1 Mart itibarıyla yürürlüğe giren düzenlemeyle birlikte indirimler, bugün için şubat ayındaki fiyatlar üzerinden belirlenmiş olacak. Ticaret Bakanlığı, bu hamle ile "önce bindirim sonra indirim" mantığıyla mücadele edecek. Yayımlanan yönetmelik, ayrıca etiketlerde Türkçe kullanımını da zorunlu kılacak.
Uygulamaya giren düzenleme şöyle:
"İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı, tarife ve fiyat listeleri ile etiketlerinde gösterilir. İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetin indirimden önceki satış fiyatının tespitinde indirimin uygulandığı tarihten önceki otuz gün içinde uygulanan en düşük fiyat esas alınır. Meyve ve sebze gibi çabuk bozulabilen mallara ilişkin etiketlerde indirim miktarı veya oranı hesaplanırken indirimli fiyattan bir önceki fiyat esas alınır. Bu hususlara ilişkin ispat külfeti satıcı veya sağlayıcıya aittir."
28 Haziran 2014'te yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yapılan ve bugün yürürlüğe giren değişiklikle birlikte etiketlerde yeni bir zorunluluk daha uygulamaya girdi. Etiket ve listelerde bulunan üretim yeri, ayırıcı özelliği, satış fiyatı ve birim fiyatı bilgileri, artık Türkçe yazılmak zorunda olacak.