Tasarımı Baştan Aşağı Değişen 2022 Opel Astra Türkiye'de Satışa Sunuldu: İşte "Biraz Abartmıyor musunuz?" Dedirten Türkiye Fiyatı

Opel, yenilenen Astra'yı Türkiye'de satışa sundu. Yepyeni bir tasarım dilini benimseyen ve gelişmiş teknolojik özelliklerle donatılan ikonik şehir otomobili, her detayı ile kendine hayran bırakacak gibi görünüyor.

Türkiye'de en çok satan otomobil markalarının başında gelen Opel, yenilediği Astra'yı ülkemize getirdi. Altıncı nesil Opel Astra, adeta yeni bir otomobilmiş gibi görünüyor. Peki yenilenen Opel Astra neler sunuyor ve fiyatı ne kadar?

Opel Astra'ya dışarıdan baktığımızda, oldukça karakteristik ve keskin hatlara sahip bir yapısının olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda; 2021 model Astra'daki yuvarlatılmış köşeler ve far tasarımı, yeni modelde bulunmuyor. Bu da Opel'in popüler şehir otomobiline etkileyici bir hava katmış durumda. Zira yenilenen Astra, öncekilerden çok daha sportif ve agresif duruyor.

Karşınızda baştan aşağı yenilenen Opel Astra

Yenilenen Opel Astra'nın ızgara far tasarımı, şirketin diğer modellerinde de kullanmaya başladığı yeni tasarım dilini benimsemiş durumda. Bu bağlamda; kısmi kapalı ızgaraya eşlik eden şerit LED gündüz aydınlatmalı farlar, oldukça şık duruyor. Aracın arka kısmına baktığımızda da aynı şıklığın sürdürüldüğünü görüyoruz. Oldukça ince dizayn edilmiş arka aydınlatma, gece karanlığında görenleri mest edecek gibi duruyor.

Opel Astra'nın iç tasarımı da hiç fena durmuyor. Sürücü koltuğuna doğru bakan tek parçalı bir ekran çerçevesine sahip olan otomobilin bilgi-eğlence ekranı ile gösterge ekranı birleşik durumda. Vites topuzundan kurtulan şirket, buraya eklediği bölme ile yaşam alanını genişletmiş gibi görünüyor. Şirketin açıklamasına göre her iki ekran da 10 inç büyüklüğünde. Yenilenen Astra, panoramik cam tavanı ile de tüketiciyi kendine hayran bırakacak.

Yenilenen Astra, motor seçenekleriyle de yüz güldürecek gibi görünüyor. İki farklı motor seçeneği bulunan araçta 1.2 litrelik turbo benzinli motor tercih edilebiliyor. 130 beygir ve 230 Nm tork değerine sahip motor, 0-100 km/sa hızlanmasını 9,7 saniyede tamamlayabiliyor. Benzinli motor seçen tüketiciler, 6 ileri manuel vites ya da AT8 otomatik şanzıman tercihinde bulunabilecekler.

Dileyen tüketicilerse dizel motorlu Opel Astra'nın da sahibi olabilecekler. 130 beygir gücünde ve 300 Nm tork değerine sahip olan 1.5 litrelik dizel motor, yalnızca 8 ileri vitesli AT8 otomatik şanzıman ile satın alınabilecek. Bu motorun 0-100 km/sa hızlanmasının 10,6 saniye olduğunu belirtmekte fayda var.

Yenilenen Opel Astra, teknolojik özellikleri ile de oldukça donanımlı bir otomobil. Bu bağlamda; aktif şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi, çapraz trafik uyarı sistemi, 360 derece görüş açılı kamera, anahtarsız giriş ve çalıştırma, ısıtmalı koltuklar, hava kalite sistemi, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto ile kablosuz şarj gibi özellikler, Opel Astra'da bizleri karşılıyor.

Opel Astra özellikleri:

Koltuk sayısı 5
Motor seçenekleri 1,2 litre benzinli veya 1,5 litre dizel
Şanzıman seçenekleri 6 ileri manuel veya 8 ileri otomatik
Donanım paketleri Edition, Elegance, GS Line, GS
Yakıt deposu 52 litre
Uzunluk 4374 mm
Genişlik 2062 mm
Yükseklik 1470 mm (maksimum)

Opel Astra fiyatı:

1.2 litre benzinli motor (manuel vites) Edition 668.900 TL
1.2 litre benzinli motor (otomatik vites) Edition 774.900 TL
1.2 litre benzinli motor (otomatik vites) Elegance 844.900 TL
1.2 litre benzinli motor (otomatik vites) GS Line 894.900 TL
1.2 litre benzinli motor (otomatik vites) GS 924.900 TL
1.2 litre dizel motor (otomatik vites) Edition 824.900 TL

Opsiyonlar:

Metalik renk Tüm donanım paketleri 10.000 TL
Siyah tavan Elegance 5.000 TL
Kablosuz şarj GS 2.500 TL