Yapay Zekâ, Yayıncı Kılığına Girdi: Oyunu İzleyip Yorum Yaptı [Video]

Oyun geliştiricisi Philipp Lenssen, Unity'de geliştirdiği bir oyunda yapay zekânın sektörde nasıl kullanılabileceğine ışık tuttu. Lenssen, yapay zekâ destekli karakterler oluşturdu. Bunlardan biriyse oyundaki objelere göre yorumlar yapan bir 'yayıncı' oldu.

Yapay zekâ, hiç var olmayan insan yüzleri oluşturmak, seslendirme yapmak ve metinden sanatsal görseller oluşturmak gibi yetenekleri hayatımıza katmayı başardı. Geçtiğimiz günlerde ise yapay zekâ, oyunlarda bambaşka bir şekilde karşımıza çıktı.

Bağımsız oyun geliştiricisi Philipp Lenssen, en popüler oyun motorlarından Unity ile geleceğe bir ışık tutmayı başardı. Lenssen, geliştirdiği oyunda yapay zekâ yardımıyla NPC’leri düşünen ve buna göre konuşan karakterlere dönüştürdü, hatta oyunda yayıncılar gibi yorumlar yapan bir karakter yaptı.

Yapay zekânın oyunda yayıncı gibi davrandığı, oyun içindeki objeleri analiz edip konuştuğu anlar:

NPC’lerin yapay zekâ ile hareket edip konuştuğu anlar:

Peki bu nasıl mümkün oluyor?

Philipp Lenssen, yapay zekâyı oyuna nasıl bu denli iyi bir şekilde entegre ettiğini de paylaştı. Lenssen, oyunda GPT-3 API’ını Unity’ye entegre ettiğini, ağız animasyonları için Unity’nin mağazasından satın alınabilen Now We’re Talking animasyon paketini ve dünyadaki objeler için Synty’nin modellerini kullandığını paylaştı.

Son olarak Lenssen, dil tahmin modeli GPT-3 tarafından üretilen metinler için Google’ın “Metin-Konuşma” motorundan faydalandığını açıkladı. Tüm bunlar bir araya getirilip oyuna eklendiğindeyse yukarıda gördüğümüz etkileyici görüntü ortaya çıktı.

İşin tekniğine inmek ve kendi oyununu geliştirmek isteyenler için bir rehber de yayınlandı:

Yapay zekâyı tıpkı Lenssen gibi kullanmak istiyorsanız, geliştirici burada da yardımınıza koştu. Lenssen, oyunda tüm bunları nasıl yaptığını kapsamlı bir şekilde açıklayan bir rehber de yayımladı. Rehber, Lenssen’in oyun için yazdığı kodları da kapsıyordu.