Telefonların Volvo'ları: Webtekno Sağlamlık Testlerinde Görme İsteği Uyandıran 15 Akıllı Telefon

Birazdan göreceğiniz telefonlar, belli başlı dayanıklılık testlerinden geçtiklerini ve ekstrem şartlarda bile kullanıcıları yarı yolda bırakmayacaklarını iddia ediyorlar. Üstüne 'araba atılmasına' rağmen hayatta kalan telefonlara biz de mi sertifika vermeye başlasak?

Bildiğiniz üzere şimdiye kadar dayanıklılık testlerimizden çok sayıda telefon geçti ve bazıları dayanıklılık konusunda bizleri etkilemiş olsa da maalesef testlerin ardından canlı çıkabileni göremedik. Fakat bu akışa son verme potansiyeli olan cihazlar da zaman geçtikçe yeni özelliklerle karşımıza çıkıyor.

Aşağıdaki listede sağlamlığıyla ve bunun yanında sunduğu özelliklerle en çok öne çıkan 15 cihazı göreceksiniz. Meydan okumak gibi olmasın ama, doğruyu söylemek gerekirse bu cihazların da Webtekno usulü testlere dayanabileceğini düşünmüyoruz. Yine de cihazlara göz atıp kendi düşüncenizi paylaşmayı unutmayın.

Hızlı şarj ve yüksek çözünürlüklü kamerasıyla ilk cihazımız ULEFONE ARMOR 17 Pro.

Armor 17 Pro; askerî standartlara göre üretilmiş bir gövdeye, çatlamaya karşı dayanıklı bir ekrana ve IP68 ile IP69K sertifikalarına sahip. Bunların yanında 108MP ana kamera, 8MP gece görüş kamerası, 66W hızlı şarj desteği ve 120Hz ekran tazeleme hızı gibi, bir akıllı telefondan bekleyeceğiniz özellikleri de fazlasıyla sunuyor.

17GB seviyesine kadar çıkabilen RAM miktarı ve Wi-Fi 6 desteğiyle ULEFONE POWER ARMOR 18 5G:

Adından da anlayabileceğimiz üzere 5G desteğiyle çıkış yapan bu cihaz, yan tarafında ek aparatların bağlanmasını sağlayan bir bölüme sahip. Bu aparatların arasında endoskop ve dijital mikroskop gibi spesifik alanlara hizmet edenler yer alıyor. Öncekinde bulunan gece görüş kamerası yerine bir mikro lens bu cihazda kullanılmış.

9600mAh batarya kapasitesiyle gelen cihazda yine öncekine benzer şekilde IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikaları bulunuyor.

Aynısının bir tık daha güçlüsü: ULEFONE POWER ARMOR 19

Power Armor 19’un özellikleri, boyutundan tutun da kamera lensine kadar neredeyse tamamen Power Armor 18 ile aynı. Fakat yonga seti kısmında ayrılıyorlar. Power Armor 18 5G’de Dimensity 900 bulunurken 19 modelinde Helio G99 bizleri karşılıyor.

CAT markasını daha önce kanalımızda görmüştük. Şimdi de CAT S62 PRO karşımızda.

S60 serisinin üçüncü nesli olarak karşımıza çıkan bu modelde, Corning Gorilla Glass 6 kullanılıyor. Gövdede ise alüminyum tercih edilmiş. Termal kamerayla gelen modelin bir de IP68 ve IP69 sertifikaları bulunuyor.

Samsung’un bu listede yer almasına şaşırmış olabilirsiniz

Fakat şirketin Samsung Galaxy XCover6 Pro 5G modelinden önce de dayanıklı telefon üretmişliği var. Son modelde ise 5G ve Wi-Fi 6E desteği en çok öne çıkıyor. Öncekilerin aksine sadece IP68 sertifikası bulunduran cihazda çıkarılabilir batarya da bulunuyor. Bunlar dışında 6GB RAM ve 128 GB artırılabilir hafızayla geliyor.

Dondurucu soğuklarda bile çalışabilen Blackview BL6000 Pro:

-30 santigrat seviyelerine kadar dayanma iddiası bulunan bu cihaz, IP68 ve IP69K sertifikalarıyla geliyor. Bahsettiğimiz soğuk seviyesinde ise basit telefon işlevlerini yerine getirebildiği söyleniyor. Bunların dışında 8GB RAM ve artırılabilir 256GB hafızası bulunuyor.  

Hem zırhlı hem de sıvı soğutmalı Blackview BL8800 5G ile devam ediyoruz.

Termal kamera ile gelen BL8800 5G, içinde sıvı soğutma bulunduruyor. Bunun yanında 8380 mAh batarya kapasitesi olan cihaz, aynı zamanda powerbank olarak da kullanılabiliyor.

Yüksek/düşük sıcaklığa ve düşmelere karşı dayanıklılık iddiası bulunan ve bunu belgelerle kanıtlamış cihazı bir de kanalımızda konuk olarak görmek isteriz.

Keyifli bir akıllı telefon deneyiminin yanında sağlamlık sunan Blackview BV9200:

TÜV Rheinland, MIL-STD-810H, IP68 ve IP69K sertifikalarına sahip olan BV9200 modeli, bu dayanıklılığının yanında oldukça sağlam bir akıllı telefon deneyimi de sunuyor. 120Hz ekran tazeleme hızı, 5.000 mAh kapasiteli batarya, Harman AudioEFX ses sistemi ve 2.4K ekran, bu deneyimi sağlayan özelliklerinden bazıları.

OUKİTEL WP15 ise alışık olduğumuz batarya kapasitelerinin çok ilerisinde.

WP 15’in en çarpıcı özelliği, devasa bataryası demek isterdik fakat bir sonraki cihazın yanında bir tık sönük kalıyor. Yine de 15.600 mAh kapasitesini, akıllı telefonlarda görmeye alışık olmadığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun yanında cihaz, IP68, IP69K ve MIL-STD-810G sertifikalarına sahip.

Oukitel WP19’a geldiğimizde, WP15’in bataryası sadece ‘meh’ dedirtiyor.

Tamı tamına 21.000 mAh kapasitesinde bir bataryayla gelen WP19, site verilerine göre 2252 saat bekleme süresi sunuyor. 33W hızlı şarj desteğiyle birlikte cihaz, 3 saatte yüzde 80 şarj seviyesine ulaşabiliyor. Bunun dışında Samsung’un 64MP kamerasını ve Sony’nin 20MP değerindeki gece görüş kamerasını kullanıyor.

Bunlar dışında IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikaları bulunuyor.

Arkasına bakar bakmaz Batman’i akıllara getiren Doogee S89 Pro:

Yine IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikalarına sahip olan bu cihaz, oldukça büyük olan 12.000 mAh kapasiteli bir batarya ile karşımıza çıkıyor. Bunun yanında 65W hızlı şarj desteği sunan cihaz, arka tarafında aktif ışıklara sahip. Bunlar yandığında ise arka tarafta Batman’in yüzü oluşuyormuş gibi görünüyor.

Doogee S98 PRO modelinde ise ilham kaynağı uzaylılar olmuş.

İçinde termal ve gece görüş kameraları bulunduran S98 Pro, şirketin söylediğine göre uzaylılardan ilham alınarak tasarlanmış. IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikalarına sahip olan cihazın ana kamerasında ise Sony’nin 48MP sensörü tercih edilmiş. Ön kamerada ise Samsung’un sensörü bulunuyor.

Çevre dostu malzemelerle üretilen ve lüks bir görünüme sahip Doogee V30 5G:

10800 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olan V30, Dimensity 900 yonga setiyle geliyor ve 120Hz ekran gibi gelişmiş özelliklere sahip. Bunun dışında cihaz, IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikalarına sahip.

AGM Glory G1S, en yüksek çözünürlüklü termal kameraya sahip.

En yüksek çözünürlüklü termal kamerayı sunduğunu iddia eden AGM Glory G1S, 256x192 piksel çözünürlük sunuyor. Bu işlevinin yanında IP68, IP69K ve MIL-STD-810H sertifikalarına sahip olması, ekstrem ortamlarda çalışanlar için kendisini iyi bir tercih hâline getiriyor.

Listenin en uzun dayanan bataryaya sahip modeli: Unihertz Tank

Listemizin son ve en yüksek batarya kapasiteli modeli olan Tank modeli, 22.000 mAh değeriyle karşımıza çıkıyor. Bu batarya ile cihazı powerbank olarak kullanma imkânı da sunuluyor. 

Oldukça güçlü bir el fenerine sahip olan model, 108MP değerinde bir kameraya da sahip. Bu ana kameraya, 20MP değerinde bir gece görüş kamerası ve 2MP değerinde bir makro kamera eşlik ediyor. Son olarak IP68 ve MIL-STD-810H sertifikalarına sahip olduğunu söyleyelim.

Peki siz, bunlardan hangilerini sağlamlık testinde görmek isterdiniz?

iPhone 14 Pro'ya ölümlerden ölüm beğendirdiğimiz sağlamlık testi: