Hesabınıza Gelen Her Paraya Sevinmeyin! Kara Para Aklayanların WhatsApp Üzerinden Yeni Dolandırıcılık Yöntemi Ortaya Çıktı

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve elektronik ödeme platformu Papara, şimdi de kara para aklamak isteyenlere araç oldu. Dolandırıcıların yeni yöntemi, gündem olan bir Twitter paylaşımı ile gündem oldu.

Popüler elektronik ödeme hizmeti Papara, ikinci el online alışveriş platformu ModaCruz ve dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, üçüyle doğrudan bağlantısı olmayan bir olayla gündeme geldi. Bir Twitter kullanıcısı, 'bazı kişilerin' ModaCruz adına kendisine yanlışlıkla para gönderdiklerini iddia ederek Papara üzerinden kendisine gönderilen paranın iadesini istediğini aktardı. Kullanıcıya göre söz konusu diyalog, bir kara para aklama çalışmasından ibaretti.

Merve’nin şikâyeti, kendisine kaynağını bilmediği ve yanlışlıkla gönderildiği belirtilen bir miktar parayla başlıyor. Paranın gönderilmesiyle birlikte gönderen taraf, Merve’ye bir IBAN adresi göndererek paranın geri iadesini istiyor.

Merve, durumdan şüphelenerek teklifi geri çeviriyor:

Söz konusu kişiler kendilerini ModaCruz olarak tanıtıyor, bir başka kişiye para gönderecekken Merve'ye para göndereceklerini öne sürüyordu. Sonrasında da Merve'ye IBAN adresi yollayarak parayı iade etmesini istiyordu.

Fakat kişilerin iddiası hakkında birçok uyuşmazlık vardı:

Merve, söz konusu kişilerin bilgilerini kontrol ettiğinde ModaCruz değil, 'modagruz' olarak yazılan bir e-posta adresiyle karşılaşıyordu. Aynı şekilde gönderilen IBAN adresinin ad bilgisi için yalnızca "Papara Elektronik Para A.Ş." bilgisinin verilmesi de şüphe çekiciydi.

Papara, konu hakkında açıklamalarda bulundu:

 

Merve'nin yaşadığı olay da Papara'nın anlattığı güvenlik önlemleriyle uyuşuyor:

İşin temeli: Merve'nin IBAN bilgisi ve ModaCruz kullanıcısı olduğu nereden öğrenildi?

Papara ve Merve arasında sonraki aşamalarda yaşanan gelişmeler hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. ModaCruz da henüz konu hakkında bir açıklamada bulunmadı.