Volkswagen, On Binlerce ID.4'ü Önemsiz(!) Bir Sebepten Geri Çağırdı: Yolda Giderken Kapılar Kendi Kendine Açılıyor

Volkswagen, tam elektrikli SUV modeli ID.4 için bir geri çağırma programı başlattı. 16 bin 207 adet Volkswagen ID.4'ü ilgilendiren geri çağırma, kapıların kendi kendine açılmasına yol açan bir sorunu çözmeye odaklanıyor.

Alman otomobil devi Volkswagen, bundan 8-10 ay kadar önce 2023 model elektrikli SUV modeli "ID.4"ü tanıttı. Ancak gelen son haberler, çoktan satılmış olan 16 bin 207 adet Volkswagen ID.4'te ciddi bir sorun olduğunu gözler önüne seriyor. Öyle ki bu otomobili kullanan herkes, an itibarıyla ciddi yaralanmalarla sonuçlanacak kaza riskleriyle karşı karşıya...

Volkswagen'i geri çağırma programı başlatmasına neden olan hata, kapı kollarıyla ilgili. Edinilen bilgilere göre Volkswagen ID.4'lerin kapı kolları, yaşanan bir sorun nedeniyle iç kısma su alıyor. Bu su kapıların içindeki devreye ulaştığı zaman kısa devreye yol açıyor ve bu da büyük bir risk anlamına geliyor. İşte Volkswagen, bu sorunun üstesinden gelmek için 16 bin 207 adet Volkswagen ID.4'ü tek tek kontrol edecek.

Sürücü ve yolcular, özellikle de dönüş sırasında kendi kendine açılan kapı nedeniyle düşebilirler

Volkswagen'in açıklamasına göre kapı devresinin kısa devre yapması, araç 15 km/s veya daha yavaşken kapının kendi kendine açılmasına neden olabilir. Bunun özellikle virajlarda risk oluşturabileceğinden bahseden şirket, kapının kendi kendine açılabileceğini, sürücü ve yolcuların düşme riski altında olduklarını söylüyor. Yani bu geri çağırma programı araç sahipleri için kritik önem arz ediyor.

Volkswagen ID.4 Türkiye'ye gelmediği için bizi Türkiye'den takip eden okurlarımızı ilgilendiren bir durum yok. Ancak başka bir ülkede yaşıyorsanız ve 3 Mart 2022 ila 16 Mart 2023 tarihleri arasında bir Volkswagen ID.4 satın aldıysanız, bulunduğunuz ülkedeki Volkswagen temsilciliği ile görüşmenizde fayda var.