ChatGPT'yi Yem Olarak Kullanan Kötü Amaçlı Yazılımların Sayısı Hızla Artıyor!

Meta, ChatGPT'yi yem olarak kullanan kötü amaçlı yazılımların sayısının son iki ayda ciddi oranda arttığını duyurdu. Bir şirket yöneticisi, bu durumu kripto para dolandırıcılıklarına benzetti.

ChatGPT gibi üretken yapay zekâ modelleri her ne kadar heyecan verici olsalar da bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Kötü amaçlı aktörler tarafından kullanılmaları da bu risklerden biri. Teknoloji devi Meta tarafından bugün yapılan bir açıklama, ChatGPT’den yararlanan kötü amaçlı yazılımların artışta olduğunu ortaya koydu.

Meta, ChatGPT’nin kötü amaçlı uygulamalar ve tarayıcı uzantıları indirmek için bir yem olarak kullanıldığını belirtti. Şirketten bir yönetici, bu durumu kripto para dolandırıcılıklarına benzetti.

Mart ayından beri ChatGPT içerdiğini söyleyen 1000’den fazla kötü amaçlı bağlantı bulundu

Sosyal medya devi, geçtiğimiz mart ayından bu yana 10 kötü amaçlı yazılım ailesi ve 1000’den fazla kötü amaçlı bağlantı bulduğunu ifade etti. Ayrıca bu yazılımların, yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT’yi içeren araçlar olarak kullanıcılara tanıtıldığı da açıklamalar arasında yer aldı. Meta’ya göre bazı yazılımların, zararlı dosyaların yanında gerçekten ChatGPT işlevselliğini sağladığı bile görüldü.

Rapor hakkında düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Meta Bilgi Güvenliği Sorumlusu Guy Rosen, yaşanan bu durumu kripto paralarda gördüğümüz benzer vakalara benzetti ve şunları söyledi: “ChatGPT yeni kriptodur

Rosen ve diğer Meta yöneticileri, ChatGPT gibi üretken yapay zekâ teknolojileriyle bağlantılı bu tarz tehlikelere karşı önlemleri almaya başladıklarını ekledi.

Bu gelişme, yapay zekâ modellerinin güvenliği hakkındaki tartışmaların ortasında geldi. Daha önce birçok kez ChatGPT olarak lanse edilen ve kullanıcıları kandırmaya çalışan birçok sahte uygulamanın internette görülmüştü.