OpenAI CEO'su Sam Altman, ABD Senatosunda İfade Verdi: İşte Yapay Zekânın Geleceğini Değiştirecek Açıklamaları

ABD Senatosu'nda ifade veren OpenAI CEO'su Sam Altman, sektörü değiştirecek hareketlerin temelini atan açıklamalarda bulundu.

Üretken yapay zekâ teknolojileri son bir yıl içinde görülmemiş bir hızda gelişti, hayatımıza her alanda girdi. Bu hızlı gelişim her ne kadar basit görevleri elimizden alsa da kötü amaçlı kişilere de büyük bir araç oldu. Kontrolsüz ve gözetimsiz gelişime karşı sektörden de büyük bir ses yükselmişti.

En gelişmiş dil modeli GPT’nin geliştiricisi OpenAI da bu sese karşılık vererek GPT-5’i geliştirmediklerini, bir süre de geliştirmeyeceklerini paylaşmıştı. Şirketin CEO’su Sam Altman, bugün yapay zekâ teknolojileri hakkında yeni açıklamalar yaptı.

Yapay zekâya yönelik regülasyonlar hazırlanmalı:

Sam Altman, yapay zekânın potansiyeli ve tehlikelerini konuşmak için ABD Senatosu komitesi önünde ifade verdi. Altman, yapay zekâ şirketlerine lisans verecek yeni bir kuruluşun oluşturulması gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda bu yeni kuruluş, Altman’a göre yapay zekâ endüstrisi için regülasyonlar da hazırlayabilir. Yapay zekâ şirketleri, bu regülasyonlar çerçevesinde yeni teknolojiler geliştirecek, teknolojileri için lisans alacak.

ABD Senatosu’ndaki Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörler de oldukça nadir görülen bir davranışa imza attı, ortak akla vardı. Her iki taraf da sektörün regüle edilmesi için yeni bir kuruluş kurulması gerektiği fikrini destekledi.

Fakat aynı salonda haklı bir endişe de yükseldi: Bu kadar hızlı gelişen bir sektörde bir devlet kuruluşu, gelişme hızıyla paralel yeni regülasyonlar ortaya koyabilecek mi?

Teknolojilerin potansiyel faydası ve tehlikesi hakkında:

Altman, ifadesinde yapay zekânın bazı işlerin yerini alabileceğini, bazı sektörlerde işten çıkarmalara yol açabileceğini açıkça belirtti. Fakat aynı zamanda teknolojilerin demokrasiye olan potansiyel etkisinden de endişe duyduğunu, seçim sürecinde yapay zekânın yanlış bilgileri yaymak için kullanılabileceğini belirtti.