ChatGPT ile Soru Önergesi Oluşturuldu: Gelecek Hafta TBMM'ye Sunulacak!

Milletvekili Burak Dalgın, Twitter hesabından yaptığı bir duyuruda önümüzdeki hafta mecliste ChatGPT ile birlikte yazdıkları bir soru önergesi sunacaklarını duyurdu.

Midjourney, ChatGPT ve daha pek çok araç ile birlikte yapay zekânın günlük hayatımızdaki yeri ve etkisi gün geçtikçe artıyor. Birkaç yıl önceye kadar fotoğrafların renklerini iyileştirmek, metinlerdeki yazım hatalarını tespit etmek gibi görece basit işlerde yardımımıza koşan yapay zekâ araçları, artık avukatlara, doktorlara bile danışmanlık verir hale geldi. Dahası görünen o ki artık meclise de dahil olacak…

Balıkesir milletvekili Burak Dalgın, Twitter üzerinden yapmış olduğu bir paylaşım ile ChatGPT'yi kullanarak bir soru önergesi oluşturduklarını ve bu soru önergesini önümüzdeki hafta içinde TBMM’ye sunacaklarını ifade etti. Dalgın, önerge ile ilgili daha fazla detay paylaşmadığından içeriği ve ChatGPT'den nasıl bir yardım alındığı konusunda bilgi sahibi değiliz.

Milletvekili Burak Dalgın'ın paylaşımı şu şekilde:

Bugün ChatGPT ile birlikte bir soru önergesi yazdık. Hafta başında TBMM’ye sunacağım. Siyaseti Cobot (insan-robot işbirliği) çağına ısındıralım.

Teknolojinin nimetlerinden her alanda olduğu gibi siyaset ve politikanın da faydalanması elbetteki isteyeceğimiz bir şey. Ancak henüz koca bir soru işareti olan "nasıl faydalanılacak" sorusu fazlasıyla önemli. Zira yakın zamanda ChatGPT, radyo sunucusu Mark Walters’ın kendisini zimmetine para geçirmekle suçlaması yüzünden açtığı dava ile epey kötü bir şekilde gündeme gelmişti. Ayrıca daha önce pek çok haberimizde ChatGPT'nin yalan söylemekten çekinmediğini ifade etmiştik.

ChatGPT ile birlikte yazılan önergenin Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulması konusunun takipçisi olacağız. Elbetteki bizim odağımız önergenin içeriği ya da nasıl karşılık bulduğu değil yapay zekâdan nasıl faydalandığı üzerine olacak.