Türkiye, Gazze'deki Hastane Saldırısı Nedeniyle 3 Günlük Millî Yas İlan Etti

Dün akşam Gazze'de gerçekleşen El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırı nedeniyle üç günlük millî yas ilan edildi. Bayraklar, 21 Ekim 2023 Cumartesi gün batımına kadar yarıya inecek.

Tüm dünyanın gözü kulağı bir süredir Orta Doğu'da. Bunun nedeni, tahmin edebileceğiniz üzere İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar. Hatta dün akşam, El-Ehli Baptist Hastanesi'ne bir saldırı düzenlendi. Filistin kaynakları, sivillerin hedef alındığı olayda çoğu kadın ve çocuk olan en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Yaşananlar, uluslararası kamuoyunun tepkisiyle karşılaştı. Dünyanın dört bir yanından Filistin'e destek mesajları yağdı. Ayrıca Filistin, Mısır ve Lübnan'da 3 günlük millî yas ilan edildi. Şimdi böyle bir hamle Türkiye'den de geldi. Yapılan açıklamalara göre Türkiye, bugün 3 gün sürecek millî yas ilan etti.

Millî yas, 21 Ekim gün batımına kadar sürecek.

Bugün AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin tarafından yapılan açıklamayla Türkiye'de millî yas ilan edileceği duyurulmuştu. Geçtiğimiz dakikalarda yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile bu gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da X üzerinden ulusal yas ilanını duyurdu. Millî yasın, üç gün süreceği ve 21 Ekim Cumartesi günü gün batımına kadar bayrakların yarıya çekileceği ifade edildi. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı da yas süresince bakanlığa bağlı etkinliklerin durdurulduğunu açıkladı.