Filistin Temalı Ürünleri Kaldırdığı İçin Linç Yiyen Trendyol, Gazze'ye 10 Milyon Dolarlık Yardım Yapacak

Trendyol'un Filistin temalı ürünler nedeniyle sosyal medyada yediği linç olayında yeni bir sayfa açıldı. Trendyol, Gazze'ye 10 milyon dolar yardım yapacağını açıkladı.

Türkiye'nin en popüler e-ticaret platformları arasında yer alan Trendyol, geçtiğimiz günlerde büyük bir sosyal medya lincine maruz kaldı. Özellikle de X'te (eski adıyla Twitter) yayılmaya başlayan iddialara göre Trendyol, platformdaki Filistin temalı ürünleri kaldırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Trendyol yetkilileri ise yaşananları kabul etti. Ancak ürünlerin kaldırılmasının nedeni, kasıtlı değildi.

Şimdiyse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Trendyol, tepkilerin dinmemesi üzerine yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye 10 milyon dolarlık yardım yapılacağı belirtildi. 

Trendyol'un yeni açıklaması şöyle:

Gazze'de yaşanan insanlık dramından derin üzüntü duyuyor; bölgede kalıcı ateşkes ve barışın bir an önce tesis edilmesini temenni ediyoruz.

Ablukanın devam ettiği Gazze'de sivil halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Trendyol olarak 10 milyon dolar insani yardım yapma kararı aldık. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren sivil halka yardımların doğrudan ulaşması için, ilgili kamu kurumlarıyla koordinasyon hâlindeyiz.

Ayrıca, Trendyol platformumuzda Gazze'deki sivil halk için daha fazla yardım eli uzatılmasını sağlamak amacıyla yeni insani yardım programlarımızı haftaya devreye alacağız.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

İnsanların Trendyol'a yönelik tepkisi şöyleydi:

Trendyol'un konuyla ilgili açıklaması ise şöyleydi:

Platformumuzdaki Filistin temalı ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddiaları tamamen asılsızdır.

Mevcut ürünlere yönelik arama taleplerinin olağanın üzerinde bir hızda artması sonucunda söz konusu ürünler site-içi arama motorunda sistemsel incelemeye girmiş ve teknik ekiplerimizin müdahalesi sonucunda çok kısa sürede tekrar görüntülenmeye başlamıştır.

Türkiye'nin Trendyol'u olarak, tarihin en acı insanlık dramlarından birini yaşayan Gazze Halkı için devletimiz ve milletimiz ile birlikte yas tutuyor, yaşanan insanlık suçlarının karşısında olduğumuzu da bu vesileyle kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.