Open AI, "Çok Fazla Kullanıldığı İçin" Kapatmak Zorunda Kaldığı ChatGPT Plus Aboneliğini Yeniden Açtı

Open AI, yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT'nin ücretli abonelik planını yeniden devreye aldı. ChatPGT Plus isimli plan, aşırı yoğunluk nedeniyle yeni üyelere kapatılmıştı.

Dünyanın açık ara en popüler yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT, geçtiğimiz ay önemli bir karar aldı. Alınan bu karar doğrultusunda ChatGPT'nin aylık 20 dolar karşılığında satın alınabilen "ChatGPT Plus" aboneliğinin geçici bir süreliğine durdurulduğunu açıkladı. Karara göre ChatGPT Plus abonesi olmak isteyen yeni kullanıcılar, bir süre beklemek zorunda kalacaklardı.

Open AI CEO'su Sam Altman, resmî X hesabından yaptığı bir paylaşımda, konuyla ilgili açıklamalar yapmış ve neden böyle bir karar alındığını anlatmıştı. Sam Altman tarafından yapılan açıklamaya göre ChatGPT Plus aboneliği ile sunulan yeni özellikler, sohbet botu kullanımında patlama yaşanmasına yol açmıştı. Altman, sistemdeki yoğunluğun Open AI kapasitesini aştığını söylemiş, başka bir çare kalmadığını aktarmıştı.

Düğüm çözüldü: ChatGPT Plus abonelikleri tekrar açıldı

Bugünse Open AI'dan konuyla ilgili yeni bir hamle geldi. Ekip, ChatGPT Plus aboneliklerini yeniden devreye soktu. Kullanıcılar, ChatGPT'nin daha gelişmiş versiyonuna, aylık 20 dolar ödeyerek yeniden sahip olabiliyorlar. 

Karaborsaya düşmüştü:

Open AI'ın ChatGPT Plus aboneliğini kapatması, fırsatçılar için gelir kaynağı hâline dönüştü. Hatta bazı e-ticaret platformları, ChatGPT Plus aboneliğini dudak uçuklatan fiyatlardan satmaya başladı. Yukarıda bunun en net örneğini görüyorsunuz. Normal fiyatı 20 dolar olan hizmet için tam 428 sterlin talep edildiği bile oldu.

Open AI'ın abonelik sistemini yeniden başlatması ise tüm bunlar geride kalmış oldu.

Open AI'ın ilk geliştirici etkinliğindeki tüm duyurular için: