2018 Yılında Kullanabileceğiniz En İyi Web Tasarım Yazılımları

Her şeyin elektronikleşmeye başladığı dünyamızda web tasarım da bir o kadar ilgi görmeye başladı. Bu noktada bizler de sizin için 2018 yılında kullanabileceğiniz en iyi web tasarım yazılımlarını derledik. Gelin bu yazılımlara birlikte göz atalım.

Ülkemizde dâhil olmak üzere birçok bölgede işler artık internet üzerinden yürümeye başladı. Bu süreç ise tahmin edersiniz ki internet sitelerinin artmasına ve web tasarımların iyileşmesine neden oldu. İlk önce göze hitap etmesi gereken bu tasarımlar, artık eskisinin aksine çok daha kolay yapılabiliyor. Öte yandan yazılımla uzaktan yakından alakanız var ise bilirsiniz, ekrana ufak bir işlev eklemek bile satırlarca kod yazmanızı gerektirebilir. Ancak sizlere birazdan sunacağımız web tasarım yazılımları sayesinde etkileyici tasarımlar oluşturmanız çok daha kolay olacak.

1. Adobe Dreamweaver CC

Tasarım sektöründe en popüler yazılımlardan biri olan Adobe Dreamweaver CC, alanında bir miktar uzman olanlar için oldukça idealdir. Özellikleri ilk bakışta biraz karışık gelse de Dreamweaver, acemi kullanıcılar için de çeşitli seçenekler sunan eşsiz bir programdır. Öyle ki programı ilk başlattığınızda size hangi kullanıcı özelliklerine sahip olduğunuz sorulur. “Yeni başlayan”, “Orta düzey” ve “Gelişmiş” olarak listelenen bu seçenekler, size gösterilecek olan özellikleri ve türlerini belirler. Örneğin konu hakkında oldukça etkinseniz, koddan site oluşturmaya kadar birçok seçenek sizleri karşılayacaktır.

HTML, CSS, PHP ve JavaScript gibi neredeyse her tür web kodunu destekleyen Dreamweaver, ham kodu hazırlayacak tecrübeye sahip değilseniz WordPress ve Drupal gibi şablonları da destekleyebiliyor. Bunlara ek olarak “canlı görüntüleme” seçeneği de bulunduran bu yazılım, sizlerin her türlü ihtiyacınızı karşılayabilecek. Eğer sizler de bu yazılıma erişmek veya daha derinden incelemek istiyorsanız, bağlantıya tıklayabilirsiniz.

2. Bluefish

Boyut olarak oldukça hafif olan Bluefish, son zamanların en küçük web tasarım aracı olarak kabul ediliyor. 53MB’ın altında olduğu belirtilen yazılım, haliyle de birkaç dakika içerisinde kurulabiliyor. İlk olarak arayüzü ile göz korkutan bu yazılım aracı, HTML odaklı çalışıyor. Ancak bunun yanı sıra PHP, Java, JavaScript, SQL, XML ve CSS dahil olmak üzere birçok programlama dilini de Bluefish üzerinden kullanabilirsiniz. Görsel web tasarım araçlarının aksine temiz kodlar üretmekten hoşlanıyorsanız, bu araç kesinlikle sizleri mest edecektir.

Açıkçası geliştiricilerin yaygınlaşması için çok çaba harcadığı bu yazılım aracı, ilgili kitleler için pek tanıdık değil. Eğer sizler de yeniliklerden ve popüler olmayan araçlara destek vermekten hoşlanıyorsanız, bağlantıya tıklayarak yazılıma erişebilirsiniz.

3. Atom Text Editor

Ücretsiz ve açık kaynak kodlu olduğu ifade edilen Atom, GitHub’da bulunan bir ekip tarafından kullanıcılara sunuluyor. Özellikle masaüstü uygulaması olduğunu söyleyebileceğimiz yazılım aracı; HTML, JavaScript, Java, PHP, CSS ve XML gibi çeşitli programlama dillerini rahatlıkla destekleyebiliyor. Programın en kullanışlı olan özelliği ise bence, uygulamanın yazdığınız dili tanıyarak otomatik olarak tamamlayabilmesidir.

Bunlara ek olarak görünüm itibariyle de profesyonel duran bu yazılım, daha çok işin ehli kişiler için öneriliyor. Windows, Linux ve macOS için ideal olan Atom, açık kaynak olduğu için de herhangi bir hatanız olduğunda geliştiriciler tarafından hızlıca düzeltilebilir. Eğer sizler de bu yazılım aracının detaylarını merak ettiyseniz, bağlantıya tıklayarak Atom'a erişebilirsiniz.

4. Google Web Designer

Google Web Designer öncelikle HTML 5, JavaScript ve CSS’de etkileşimli içerikler oluşturmak için kullanılmaktadır. Yani diğer bir anlamla yazılımın birinci işlevi reklam oluşturmaktır. GUI kullanmak için mükemmel bir seçenek olan yazılımı, yapacağınız ince ayarlar sayesinde de şekillendirebilirsiniz.

Hala beta test aşamasında olan yazılım, bu sebeple dışarıda oluşturulan HTML dosyalarını açamaz. Yine de mevcut projeleriniz varsayılan tarayıcınızda açacak kullanışlı bir web önizleme özelliği işinizi görecektir. Windows, macOS ve Linux’da ücretsiz olan yazılıma bağlantıya tıklayarak erişebilirsiniz.

5. Webflow

Webflow, hiçbir kodlama bilgisine sahip olmayan kişiler için oluşturulmuş eşsiz bir web tasarım aracıdır. Bulut tabanlı olduğu ifade edilen bu yazılım, özellikle “kodsuzluk” kavramını ilke edinmiş diyebiliriz. Sürükle-bırak mantığı ile çalışan platform, kesinlikle profesyonel yazılımlara taş çıkaracak kadar üretkendir.

Gereken HTML ve CSS kodlarını sizler için oluşturan Webflow, ilk iki projeniz için ücretsizdir ancak sonrasında kullanmaya devam edebilmeniz için aylık 24 dolar ödemeniz gerekir. Eğer bu tasarım yapma durumu sevdiyseniz ve kendinize iş kapısı kurmaya niyetlendiyseniz, 24 doları feda edebilirsiniz. E-ticaret ve pazarlama araçları için de kullanılabilecek olan bu yazılıma bağlantıya tıklayarak erişebilirsiniz.

Tüm bu kullanışlı ve işlevsel yazılımlar içerisinden sizlere uygun olanı bilgisayarınıza indirebilir ve kendi web tasarımızı yapmaya başlayabilirsiniz.