Fortnite, popülerliği giderek artan bir oyun türü olan 'Battle Royale' ailesinden. Oyunda birinci amacınız ise, hayatta kalan yegane kişi olmak.
Ücretsiz olarak indirilebilen Fortnite, kısa zamanda 45 milyon oyuncuyu kendisine çekmeyi başardı.
Fornite aleminde, öbür 99 oyuncuyla birlikte bir adaya düşüyorsunuz. Silah ve kurşun arıyor; odun, metal ve tuğla malzeme toplayarak sığınak yapmaya çabalıyorsunuz.
Anne babaları nasıl ikna etti?
Guardian'ın haberine göre, Fortnite anne babalar adına bir endişe kaynağı değil. Pek çoğu, çocuklarının ekran başında geçirdiği zamana belli bir kota bile koymuyor. Ve oyunun takım ruhu, iletişim ve uzlaşma gibi kabiliyetleri geliştirdiği düşüncesi içlerini rahatlatıyor.
Tıpkı Açlık Oyunları'nda olduğu gibi, hayatta kalan kişi olma mücadelesi yürütüyorsunuz. Kaderinizi, karakter yapınız belirliyor. Çevredekiler birbirlerini bir bir ortadan kaldırırken; siz sinen kişi de olabilirsiniz, öbürleriyle işbirliği yapmayıp en tehlikeli yerlere korkusuzca dalan ve silah ve kurşunları ilk bulan kişi de.
Her biri ortalama 20 dakika süren oyunlarda, 100 kısa hikaye birbirine bağlanıyor. Yetenek ve talihsizlikler, cesaret ve ürkeklikler iç içe geçiyor.
Fortnite'ın iş modeli de, rakipleri arasından kolayca sıyrılıyor. Oyunu geliştiren, sektörün en eskilerinden Epic Games. Ve Epic Games, esas parayı da dijital kıyafetlerden veya karakter tasarımlarından kazanıyor.
İnternette avatarlar için her gün yeni yeni kostümler çıkıyor vitrine. Bir gün ninja veya şövalye, bir diğer gün ise örneğin olimpik kayakçı olabiliyorsunuz.