Slack ile Rekabet Edemeyen Microsoft, Teams'in Ücretsiz Versiyonunu Yayınladı

Microsoft, 2016 yılında hizmete sunduğu ekip içi iletişim platformu Teams'in ücretsiz bir versiyonunu kullanıma sundu. Böylece şirket, Slack ile rekabette elini çok daha güçlendirmiş oldu.

Kasım 2016’da Slack’e bir rakip olarak duyurulan bir ekip içi iletişim ve paylaşım platformu olan Microsoft Teams’i günümüzde 200 binin üzerinde işletme kullanıyor. Fakat Microsoft Teams’in ücretli bir platform oluşu, küçük işletmelerin ve serbest çalışanların Microsoft Teams yerine Slack’i tercih etmelerine neden oluyordu.

Slack, hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanılabilen bir platform. Slack’i ücretsiz olarak kullananlar sohbet geçmişinde yalnızca 10 bin satır geriye gidebilirler. Ayrıca ücretsiz sürümde 5GB’lık dosya kaydı sınırı bulunuyor. Ayrıca ücretsiz sürümdeki Slack’te yalnızca 1:1 görüntülü görüşme gerçekleştirebilir ve sınırlı sayıda uygulamayı entegre edebilirsiniz.

Fakat Slack’te işletmeler için herhangi bir kullanıcı sınırı bulunmuyor. Bu nedenle yukarıda belirttiğim sınırlamaların neredeyse hiçbiri işletmelerin ve serbest çalışanların Slack’i tercih etmesine mani olmuyor. Bu nedenle Microsoft, kendi ekip içi iletişim platformu olan Teams’in bir ücretsiz sürümünü yayınladı.

Teams’in ücretsiz sürümünde 300 kullanıcı sınırı bulunuyor. Dolayısı ile 300 kişinin üzerinde bir topluluksanız, Slack sizin için hala en uygun platform. Bununla birlikte Teams’te kişiler arası 2GB, grup iletişiminde ise 10GB dosya depolama sınırı bulunuyor. Daha da önemlisi Teams, grup içi sesli ve görüntülü görüşme özelliğine sahip.

Teams’de uygulama entegrasyonu için herhangi bir sınır bulunmuyor. Hatta Microsoft, Teams için daha fazla ücretli ve ücretsiz özellik geliştirmeye de devam ediyor. Yılın ilerleyen dönemlerinde Teams’e görüntülü görüşmeler için arka planı bulanıklaştırma özelliği gelecek. Böylece evinin içini göstermek istemeyen serbest çalışanlar, arka planı bulanıklaştırabilecek.

Sonuç olarak Microsoft, Teams’in ücretsiz bir sürümünü yayınlayarak Slack ile olan rekabetini daha da üst seviyeye taşıdı ve kağıt üzerindeki verilere bakarsak 300 kişinin altındaki ekipler için Teams, Slack’ten daha kaliteli bir uygulama gibi görünüyor. Ücretsiz Teams sürümünün işletmelerden nasıl bir reaksiyon alacağını ise ilerleyen dönemde öğreneceğiz.