Norveç merkezli yazılım firması Opera, bugün halka arz taleplerini topladı ve büyük bir gelir elde etti. Şirket, her biri 12 dolardan 9.6 milyon adet mevduat hissesi satmayı başardı. Amerikan mevduat hisseleri, yabancı bir şirketin hisselerini ABD piyasalarında işlemesine izin vermek için kullanılmakta ve Opera için de bu şartlar sağlandı. Norveç'te kurulan Opera, 2016 yılında Çinli bir konsorsiyum tarafından satın alındı ancak işletme merkezi Oslo'da kaldı. Nasdaq borsasında ise Opera'nın sembolü OPRA olarak belirlenmiştir.
Opera, piyasadaki en uzun ömürlü tarayıcılardan biridir. 1994 yılında Norveç'in en büyük telekomünikasyon şirketi Telenor'da bir araştırma projesi olarak başlayan Opera, her dönem piyasada istikrarlı bir şekilde kalmayı başarmıştır. Şirket, 2016 yılında 107,3 milyon $ 'lık gelir ve 12.7 milyon $' lık net zarar bildirirken, 2017 yılında ise 128,9 milyon $ 'lık net gelir elde ettiğini bildirdi. Opera, 2018 yılının ilk üç ayında ise 39.4 milyon dolar üzerinden net olarak 6.6 milyon dolar gelir elde ettiğini bildirdi.
Şirket, Google ve Yandex de dahil olmak üzere arama motorları ile iş ortaklığı yaparak para kazanmakta. Opera, akıllı telefonlarda 264 milyon ve kişisel bilgisayarlarda ise 57 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu belirtti. 2017 yılında tarayıcısı ile beraber yapay zeka destekli bir haber servisi sunmaya başlayan şirket, şu anda ise Opera News adlı bağımsız bir uygulama olarak hizmet vermekte. Bir haber uygulaması olan Opera News'in, aylık 90 milyon kullanıcısının olduğu belirtildi.
Opera uzun bir süre boyunca bağımsızlığını korudu ancak 2016 yılında, Çinli bir konsorsiyum tarafından 1,2 milyar dolar karşılığında satın alındı. Bilgisayar tarafında Google Chrome ile rekabet eden Opera, ayrıca Apple'ın Safari tarayıcısı, Mozilla Firefox ve Microsoft Edge gibi rakiplerle de rekabet etmekte. Analiz firması StatCounter'ın raporlarına göre Opera, bilgisayarlarda yüzde 3.5 oranında kullanılırken, akıllı telefonlarda ise yüzde 4.6 oranında tercih edilmektedir.