İnternette Satılan Ucuz Saatler Hakkında Kan Donduran Açıklama

Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, saat sektörü hakkında bilgiler verirken ucuz saatlerdeki sağlık tehlikesine de dikkat çekti. Kaya, ucuza satılan saatlerde ciddi kanser riski olduğunu söyledi.

Ülkemizdeki pek çok saat markasının arkasında bulunan ve yatırımlarına devam eden Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, Basel’deki Uluslararası Saat ve Mücevher Fuarı’nda saat sektörü üzerine konuştu. Kaya, ucuz saatlerdeki sağlık tehlikelerine karşı vatandaşları uyardı.

İlk önce 2019 planlarından bahseden yönetici, bu yıl için yüzde 15 olarak belirledikleri büyüme hedefini daha sonra ‘enflasyonun bir tık altında’ olarak güncellediklerini söylüyor. Tüketicilerin saat fiyatlarına karşı çok hassas olduğunu belirten Kaya, fiyatlardaki yüzde 5 değişikliğin bile hemen reaksiyon yarattığını ve tüketicilerin alım tercihini değiştirdiğini söylüyor.

Kaya, 16 ülkede faaliyetlerini sürdürdüklerini ve Welder markasını aldıklarını da sözlerine ekledi. 2019 hedeflerini ise markanın bilinirliğini artırmak olarak açıkladı.

Dünya genelinde saat sektörünün 40 milyar dolarlık bir pazar olduğunu, Türkiye’de ise pazarın 240 milyon dolarda kaldığını belirten Kaya, “Avrupa’da 1 kişiye 4 saat düşerken, Türkiye’de 8 kişiye 1 saat düşüyor.” ifadesini kullandı.

Ucuz Saatler Kanser Sebebi

Ramazan Kaya ayrıca internetten satılan ucuz saatlerdeki tehlikeyi vurgulayarak, ucuz akıllı saat, bileklik ve analog saatlere güvenilmemesini söyledi. Kaya, "Bir internet sitesinden alınan saat çeşitleri, teste gönderildiğinde bazı modellerde 6’da 3 bazı modellerde 6’da 4 kanserojen madde tespit edildiğini öğrendik. Bırak koluna takmayı, aynı odada bulunulmaması gereken ürünler”  dedi. 1-2 dolarlık ürünlerin kesinlikle yasaklanması gerektiğini söyleyen yönetici Türkiye’ye 1 dolarlık çöplerin toplandığını belirtti.

Akıllı saatlerin klasik saatlerin sonunu getirmeyeceğini savunan Ramazan Kaya’ya göre hem akıllı saatler hem de klasik ve dijital saatler var olmaya devam edecek. Mağazaların yok olmayacağını da savunan Kaya, "Mağaza ve internetten satılan ürünlerin fiyatlarında paralellik olmalı. Bir kişinin 200 TL'ye aldığı saati arkadaşı 100 TL'ye alıyorsa bir daha mağazadan içeri girmez. Bu kabul edilebilecek bir durum değil." ifadesini kullandı.