Güney Koreli araştırmacılar kalp izleme teknolojisini derin bir öğrenme algoritmasıyla desteklenen giyilebilir bir akıllı yüzükte test ettiler. Araştırmacılar, yüzüklerin yakın gelecekte atriyal fibrilasyonu saptamak için kullanılabileceğini umuyorlar. Atriyal titreme veya titreşimler olarak tanımlanabilen atriyal fibrilasyon, kalpte ritim bozukluğuna işaret eder.
Bu haftaki Kalp Ritmi Derneği Bilimsel Oturumları etkinliğinde sunulan araştırmada atriyal fibrilasyonu olan 119 hastada eşzamanlı çekilen EKG'ler ve optik sensör tabanlı fotopletismografiler karşılaştırıldı. Araştırmacılar, gerçek sınıflandırma için ortalama güven düzeyinin % 98,6 olduğunu söyledi.
Seul Ulusal Üniversitesi Hastanesi'nde kardiyoloji profesörü Eue-Keun Choi, derin öğrenme algoritmasını yeni geliştirilen akıllı yüzükle günlük aktivitede değerlendirmek istediklerini, klinik bir çalışmada yüzüğün atriyal fibrilasyonun tespiti için kullanılabileceğini umduklarını söyledi.
Akıllı saatlerin günlük ya da haftalık şarja ihtiyaç duymaları, daha küçük bir giyilebilir cihazda kalp izleme gerçekleştirilmesinin mümkün olmayacağını düşündürebilir. Ancak akıllı saatlerin ekran, gelişmiş işlemci ve bildirimler gibi bazı işlevlerinin yüzükte kullanılmayacak olması, bu cihazlar ile kalp takibinin çok daha kullanışlı olmasını sağlayabilir.
Bu, bir zamanlar büyük ve çok pahalı olan önceki kalp izleme cihazlarının karşılaştığı en önemli engeldi. Ancak bu cihazlar, son zamanlarda bazı kullanıcılar için uygun fiyatlı, günlük giyilen küçük refakatçilere dönüşüyor.