İçerisinde bulunduğumuz Mayıs ayının başlarında düşük maliyetle roket fırlatımını kanıtlamak için uzaya bir roket gönderen şirket, SpaceX ve Blue Origin gibi kuruluşlarla yarışmak istediğini söyledi. Interstellar Technologies şirketinin kurucusu olan Japon girişimci Takafumi Horie, Tokyo'da gerçekleştirilen bir basın açıklamasında roketlerle iligli planlarını duyurdu.
15 Mayıs 2019 Çarşamba günü düzenlenen toplantıda: "Japonya'da hükümeti uzay programlarını büyük ölçüde kendisi finanse ediyor. Bunun yanında yalnızca en iyi ve en yeni teknolojileri kullanarak roketler geliştirmeye odaklanıyor, ki bu da çok pahalıya geliyor. Özel bir şirket olarak, uzaya gitmek için gereken minimum teknoloji seviyesine odaklanabiliriz. Maliyetleri düşürerek daha fazla mal ve insanı uzaya taşıyabiliriz." ifadelerinde bulundu Takafumi Hori.
Horie sözlerine, şirketinin düşük maliyetli MOMO-F3 roketinin uzay sektöründeki şirketlere rakip olduğunu ekledi. 4 Mayıs'taki fırlatılışının ardından MOMO-F3'ün 113,4 km yüksekliğe eriştikten sonra Pasifik Okyanusu'na düşüş yaptığı bildiriliyor.
Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı'nın fırlatmış olduğu roketlerin 10'da 1'i maliyete sahip olmasıyla MOMO-F3'ün SpaceX gibi sektörün öncü şirketlerine de büyük bir rakip olacağı, şirketin CEO'SU Takahiro Inagawa tarafından açıklandı.
Sektöre hızlı giriş yapan şirketin ilk büyük planının önümüzdeki yıllar içerisinde yörüngeye bir roket fırlatmak olduğu bilgisi ise Takafumi Horie tarafından verildi. Fırlatılacak olan roketin Elon Musk'ın SpaceX'i, Jeff Bezos'un Blue Origin'i ve Yeni Zelandalı mühendis Peter Beck'in Rocket Lab'i kadar yüksek teknolojiler içereceği not edildi.