Son Sezonuyla Game of Thrones'u Aratmayacak Büyüklükte Hayal Kırıklığı Yaratan 9 Dizi

Game of Thrones dizisinin final sezonu adeta sürünerek bitti. Diziler tarihine baktığımızda, kötü bir final sezonuyla ekranlara veda eden tek dizi Game of Thrones değil.

Game of Thrones dizisinin final sezonu için hayranların büyük umutları olsa da sonuçlar hiç de beklendiği gibi olmadı. Özellikle diziyle büyümüş olan Z kuşağı, serinin finaline çok öfkeli.

Rotten Tomatoes, final sezonu Game of Thrones kadar, belki de daha bile kötü 10 diziyi belirledi. İşte finali insanları büyük hayal kırıklığına uğratan 10 dizi:

Dexter

Dexter, son sezonunda o kadar büyük hayal kırıklığı yarattı ki diziyi izlemeyenler bile “Böyle son mu olur, yazık insanlara” diye isyan etti. Diziyle ilgili en güzel yorum, “yanlış yapan anti kahramanını cezalandırmak yerine seyircisini cezalandırdı” yorumu, durumu da tam olarak özetliyor.

Weeds

Weeds sezon 2’nin Rotten Tomatoes skoru %100, yani herkes izleyin demiş. Bu kara komedinin son sezonu ise %40’ta kaldı. Son sezonun seriyi adeta yakıp yıktığını söyleyen seyirciler, dizinin final sezonunda sevdikleri dizi ile alakası kalmadığını söylüyordu. Aynı şarkıyı tarz değiştirip değiştirip tekrar çaldıkları jeneriklerine yazık.

The Killing

Bu gizem dizisi de iyi başlayan dizilerden, ilk sezonda %100 almıştı. Son sezonu %47’ye düşen dizi, ince yazılmış senaryosu ve bağ kurulabilen karakterleriyle biliniyordu. Netflix’in iptal edildikten sonra alıp tekrar dirilttiği dizi, bir anda kendisinin zombi versiyonuna dönüştü.

True Blood

Vampirler gerçek ve şişe şişe kanımsı içki içiyorlar. Southern Gothic Sookie Stackhouse serisinden uyarlanan serinin arkasında yine HBO vardı. Üçüncü sezonunda zirve yapan dizi, finalde sınıfta kaldı.

Arrested Development

Dizinin final sezonu sınıfta kalmış olsa da esas kötü olan dördüncü sezonuydu. İlk sezon %100 alan yapımlardan olan Arrested Development, Netflix’in elinde garabete dönüşen yapımlardan. Dizinin 4. sezon puanı sadece %27 olurken, final sezonu da %55 aldı.

Unreal

Oldukça karanlık bir dram dizisi olan Unreal, kadın karaktere odaklanılan az sayıda yapımdan biriydi. Dizi son sezonunda bu özelliğini kaybedip, kalitesizce yazılmış ve odağını kaybetmiş bir yapıma dönüştü. Sonuç olarak son sezonda yalnızca %43 alabildi.

Sherlock

İlk üç sezonu oldukça büyük beğeni kazanan Sherlock’un dördüncü sezonu iki yıl önce çıkmıştı. Bu sezon, seyircileri çok heyecanlandırmadığı gibi çok da beğenilmedi. Serideki uzun boşluk, beklentilerin artmasıyla sonuçlandı ancak son sezon bu heyecanı taşıyamadı. Kulağa tanıdık geliyor mu?

Entourage

Entourage, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi komedi dizisi değil ancak oldukça seveni olan bir yapımdı. HBO’nun komedi serisinin son bölümleri, en iyi hikayeleri anlatmaktan uzaktı ve en nihayetinde de %46 oranla ekranlara veda etti.

Prison Break

Fox’un dizisi çok popüler olarak başladı ve bir anda bütün dünyayı sardı. Dizinin çok uzun sürmesi pek de beklenmiyordu, nihayetinde belli suçlardan alınan cezalar hariç hapisten belli bir sürede kaçmazsanız zaten sizi bırakıyorlar. Serinin final bölümleri, bütün hikaye akışını bozdu ve oldukça kötü puanlarla çürük sıfatı aldı.

Bonus: Lost

Lost dizisi de büyük bir fenomen olan, insanların uğruna forumlar kurduğu, saatlerce teorilere kafa yorduğu, gizemin gerilimin sonu gelmeyen bir diziydi. Lost'taki Jake genç kızların hayaliydi, ilk bölümdeki gizemli rakamlar insanların sayısal loto oynarken kullandığı numaralardı. Sonra dizinin final sezonu geldi. İnsanlar bütün sezonu izledi ve sonra "Eee, ne bu şimdi?" dedi. Kötü biten ilişkileri anlatmak için "Sonumuz Lost gibi olmaya başladı" denildi.

Bonus #2: The Sopranos

Bölümün ortasında ekran karardı, hiçbir şey açıklanmadı. Zaten olayların anlamsızca karıştığı ve açıklamaların pamuk ipliğiyle birbirine tutturulduğu son sezonun üstüne tüy dikti. Gerçek anlamda ne umduk, ne bulduk şeklinde sona eren bir dizi oldu. İyi yanından bakarsak başka hiç kimse bu sonu yapamayacak.