Tesla, Araçlarındaki ‘Köpek Modu’ ile İlgili Sorunu Düzeltti

Tesla, bir kullanıcının köpek modu ile ilgili bir hata raporlamasının ardından, köpek modunu güncelledi. Söz konusu hata raporuna göre mod, sadece otomatik iklim kontrolü özelliğiyle beraber çalışıyordu.

Tesla, araçlarda yalnız başına bırakılan köpeklerin sıcaktan etkilenmemesi için otomatik ısı ayarı yapabilen “köpek modunu” geçtiğimiz aylarda araçlarına getirmişti. Söz konusu bu özellik sayesinde aracın içerisinde bırakılan evcil hayvanlar, yüksek veya düşük sıcaklıklardan etkilenmiyorlardı.

Geçtiğimiz günlerde bir Tesla kullanıcısı, “köpek modunda” yer alan bir hatayı görerek Elon Musk'ı etiketleyip tweet attı. Rahul Sood isimli Tesla sahibi, söz konusu tweet'te köpek modunun sadece otomatik iklim kontrolü ile birlikte çalıştığını söyledi. Fanı manuel olarak ayarlayıp köpeğini araçta bırakarak giden Sood, araca geri döndüğünde köpek modunun bahsedilen gibi çalışmadığını ve araç içindeki sıcaklığın 30 dereceye kadar yükseldiğini gördü.

Elon Musk, bu söz konusu tweet'e çok kısa süre içerisinde tweet atarak cevap verdi. Musk, Tesla’nın köpek modunun manuel iklim kontöründe de çalışmasını sağlamak için çaba sarf ettiklerini açıkladı. Köpek modu, Tesla’nın dokunmatik ekranı üzerinden iklim kontrol menüsünde bulunuyor.

Köpek modunda istediğiniz sıcaklığı ayarlayarak aracın içinin hep o sıcaklıkta kalmasını sağlayabilirsiniz. Tesla’nız siz aracın içinde yokken dışarıdaki insanların köpek için endişelenmemeleri adına onlara köpeğin güvende olduğunu belirten bir yazı yansıtacak.

Bu köpek modundaki sıkıntı, Tesla’nın anında olaya müdahalesi sayesinde çok kısa sürede güncellendi ve çözüldü. Rahul Sood, Tesla’sındaki güncellemenin yama notlarını gösteren bir görüntüyü yine tweet atarak paylaştı. 2019.28.2 sürümündeki yazılım güncellemesi, Tesla sahiplerine otomatik olarak geliyor ve böylece köpek modunu güncelleyerek araçların içindeki köpeklerin daha rahat kalmalarını sağlıyor.

Musk, Twitter'da aktif olsa da hata raporlarını sunmanın tek yolu bu değil. Sorun bulan kullanıcılar, hatayı kısaca açıklayan kısa bir mesajın yanı sıra aracın ses tanıma sistemine "hata raporu" diyebilirler. Ardından araç, hata raporunu isteyerek bilgi ve eğlence sisteminin ekran görüntüsünü alır ardından hem resmi hem de sahibinin sesli mesajını Tesla'ya gönderir.