Riot Games'in Cinsiyetçilik Davasında Anlaşma Sağlandı

Riot Games, sistematik cinsiyetçilik ve stüdyoda cinsiyete dayalı ayrımcılık yaptığı iddiasıyla geçen yıl açılan bir davayla karşı karşıya kalmıştı. Riot Games, bu davada uzlaşmaya gitmeyi kabul etti.

Mayıs ayında, 150’den fazla Riot Games çalışanı Los Angeles’taki ofisten ayrıldı. Protesto, işçilerin cinsiyetçi bir kurum kültürü olduğunu iddia ettiği şeye dikkat çekmek ve ayrıca Riot Games’e dava açan çalışanlara yapılan mobbingi kınamak için yapıldı.

Riot Games’teki meseleler, Kotaku'nun iddia edilen cinsiyetçiliğe yönelik bir soruşturma yazısı yayınlamasının ardından insanların iyice dikkatini çekti. Bu soruşturma yazısı mevcut ve eski 28 çalışanı ile yapılan görüşmeleri içeriyordu. Anlaşmanın detayları kesinleştirilmediğinden, bunun ne anlama geldiğini veya sonucun davacılar için ne kadar olumlu olacağını henüz bilmiyoruz.

Riot Games: “Cinsiyetçilik sistematik değil”

Riot, ofislerinde ve oyunlarında cinsiyetçilik konusuna ciddi önem verdiğini iddia ediyor. Riot, “Cinsiyet ayrımcılığı, cinsel taciz ve misilleme, Riot Games’te sistematik bir sorun değil” açıklamasını yaptı. Riot Games ayrıca, cinsiyetçi davranış iddiaları ile beraber işçilerin işten uzak tutulmalarına neden olan davaları da sona erdirmek için adımlar atmaya başladı.

Cinsiyetçilik, hem iş yerlerinde hem de oyunların kendisinde olmak üzere, video oyun endüstrisinde uzun süredir bir tartışma konusu olmuştur. Hem işçiler hem de oyuncular, çalışanların uzun saatler boyunca çalışmaya zorlanması, sağlıksız ve haksız uygulamalara maruz kalmaları ve cinsiyetçi tutumlarla baş başa kalmaları nedeniyle Riot Games’ten oldukça şikayetçiler. Riot Games, bu son zamanlarda ortaya çıkan sorunlar için önemli adımlar atıyor ve şirket ile çalışanlar arasında daha iyi bir ilişki kurmaya çalışıyor.